logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak sparować zamiennik pilota Grundig z telewizorem Panasonic Viera – instrukcja krok po kroku

hiperfox005 09 Lut 2026 22:46 303 2
REKLAMA
  • #1 21834315
    hiperfox005
    Poziom 2  
    Witam, mam telewizor Panasonic Viera i chciałbym połączyć ten telewizor z moim zamiennikiem pilota firmy Grundig. Dokładny model pilota i telewizora przesyłam w zdjęciach. Może ktoś ma jakąś instrukcję lub poradę, jak to ze sobą połączyć? Za każdą odpowiedź będę wdzięczny
    Etykieta z tyłu telewizora Panasonic Viera z modelem TX-19LXD8 i danymi zasilania Dłoń trzyma uniwersalny pilot Grundig przed telewizorem z napisem „AV2” na ekranie Etykieta na spodzie urządzenia Grundig z numerem 19935 i kodem partii 2101033
    AI: Czy ten zamiennik pilota Grundig to pilot uniwersalny, czy dedykowany do konkretnego modelu telewizora? Jeśli to pilot uniwersalny, czy masz do niego instrukcję lub listę kodów?
    Jest to pilot uniwersalny do wielu telewizorów i nie mam do niego instrukcji.
    AI: Czy próbowałeś już jakichś sposobów parowania pilota z telewizorem? Jeśli tak, to jakich i z jakim efektem?
    Tak, bez efektów, ale pilot na 100% jest sprawny, tylko że nie mam pojęcia, jak sparować go z telewizorem.
  • REKLAMA
  • #3 21835290
    hiperfox005
    Poziom 2  
    Patrzyłem tam i na czacie AI, ale nic nie zadziałało. Jedyne, co pamiętam z instrukcji, która kiedyś była dołączona do pilota, to to, że do danego telewizora był kod, np. Panasonic albo Sony, i był tam jakiś kod do kliknięcia na pilocie
REKLAMA