logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak dekodera DVD na komputerze - jak zainstalować odpowiedni kodek?

magdola 24 Gru 2005 22:14 4130 4
REKLAMA
  • #1 2112738
    magdola
    Poziom 11  
    Moj problem: mam odtwarzacz DVD, ale... nie moge odtwarzac filmow!! Gdy probuje obejrzec jakis film (niezaleznie od programu: Windows Media Player, Real Player, Quick Time Player etc.) wyswietla mi sie nastepujacy komunikat: "Program Windows Media Player nie moze odtworzyc dysku DVD, poniewaz na komputerze nie ma zainstalowanego zgodnego dekodera". O co chodzi?? Co mam zrobic??
  • REKLAMA
  • #2 2112759
    Damnian
    Poziom 34  
    Ocena: 89
    magdola napisał:
    Player nie moze odtworzyc dysku DVD, poniewaz na komputerze nie ma zainstalowanego zgodnego dekodera
    musisz zainstalować odpowiedni codek do DVD ...podobnie jak z filami .avi też musisz instalować codeki aby film obejrzeć ;)
  • REKLAMA
  • #3 2112782
    magdola
    Poziom 11  
    hmmm... no to ja wiem... tylko.. jak ten dekoder zainstalowac?? na stronach www to jest platne, a wiesz: chcialabym zalatwic to za darmo :D a tak w ogole to program jakis, czy co??
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 2112795
    Platon
    Poziom 42  
    Ocena: 170
    Musisz miec jakikolwiek zainstalowany program do odtwarzania DVD, np: PowerDVD, WinDVD - wtedy WMP moze wykorzystac ich kodeki. Ew uzyc Video Lan Client.
  • #5 2119863
    magdola
    Poziom 11  
    wielkie dzieki Platon - zainstalowalam PowerDVD i pomoglo... jest tylko jeszcze jeden malutki problem... w trakcie ogladania filmu wylacza sie glos (nie chodzi tylko o dialog, ale rowniez o muzyke). Jak mozna temu zaradzic?:?:
REKLAMA