logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Electrolux EW7TN3372SP TP343431 – demontaż panelu sterowania w pralce ładowanej z góry

MarekC13 20 Lut 2026 09:20 204 1
REKLAMA
  • #1 21843845
    MarekC13
    Poziom 1  
    Pralka ładowana z góry Electrolux EW7TN3372SP TP343431 - Jak zdemontować panel sterowania, żeby się dostać do przewodu zasilającego.
    Mam uszkodzony przewód zasilający. Kupiłem nowy, oryginalny przewód zasilający, ale nie jestem pewien, jak zdemontować panel sterowania. Z boków panelu widzę, że są płaskie dziurki, jakby na płaski śrubokręt. Wydaje mi się, że trzeba podważyć te zatrzaski, wkładając płaski śrubokręt do góry, nacisnąć i podnieść panel albo przesunąć do tyłu? Nie chciałbym, próbując siłowo, czegoś uszkodzić. Czy trzeba też odkręcać górne, narożne, tylne śruby (ukryte pod zaślepkami na zatrzaskach)?
    AI: Czy pralka jest całkowicie odłączona od zasilania i opróżniona z wody przed rozpoczęciem demontażu?
    Tak
    AI: Czy masz już jakieś doświadczenie w rozbieraniu pralek lub wykonywaniu podobnych napraw, czy to Twoja pierwsza taka próba?
    Pralki nie, ale prace elektryczne i elektroniczne tak
  • REKLAMA
  • #2 21844116
    kecajk49
    Poziom 38  
    Ocena: 881
    Święte słowa, płaskim odblokujesz nasuwane elementy i wysuwasz je , tylko ostrożnie aby nie połamać zaczepów i masz dostęp do wkrętów.
REKLAMA