logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Saeco Xelsis Deluxe SM8782/30 – głośny pisk podczas parzenia kawy po 3 tygodniach użytkowania

kurejajo 24 Lut 2026 13:42 159 3
REKLAMA
  • #1 21847441
    kurejajo
    Poziom 5  

Witam,
    Kupiłem do domu Saeco selfies de luxe jakieś 3 tygodnie temu. Od kilku dni urządzenie zaczęło głośno piszczeć podczas parzenia kawy. Czym to może być spowodowane? Nie wiem, czy odsyłać na gwarancję, bo pewnie pozbędę się na jakieś kilka tygodni ekspresu, a być może jestem w stanie sam jakoś to łatwo poprawić/naprawić. Dodam tylko, że już testowałem ekspres z wyjętym filtrem wody ze zbiorniczka, zmieniałem też mielenie kawy z jednego, na przykład, na sześć oraz oczyściłem i umyłem to urządzenie z prawej strony za klapką do mielenia kawy... sorry za terminologię :)
    Mimo wszystko, bez zmian

Dziękuję
    Zrzut ekranu strony Saeco z kartą ekspresu Xelsis Deluxe SM8782/30
  • REKLAMA
  • #2 21847756
    Prezes serwis
    Poziom 19  
    Ocena: 50
    Kożystaj z gwarancji... Mam pośredni model Xelsis, który nawalił po upływie gwarancji. To silnik młynka padł, to kolejno elektrozawory, o uszczelkach nie wspomnę. Już chyba z tysiaka włożyłem w utrzymanie go przy życiu. Jeśli sam zaczniesz coś naprawiać to gwarant może później odmówić naprawy. A pojedyńczy elektrozawór to 185zł, silnik młyna chyba 140zł itd.
  • REKLAMA
  • #3 21847785
    kurejajo
    Poziom 5  
    Rozumiem, a miałeś może podobne objawy przy którejś z awarii?
  • #4 21847826
    Prezes serwis
    Poziom 19  
    Ocena: 50
    Takiego dźwięku nie słyszałem.
REKLAMA