logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak poprawić prędkość Neostrady Plus 327,6 Kb/s na Windows XP?

krzysiek91 25 Gru 2005 14:33 1412 8
REKLAMA
  • #1 2113861
    krzysiek91
    Poziom 14  
    Ocena: 4
    mam neostrade o szybkości 327,6 Kb/s, niestety na moim komputrze szybkości nie moze osiagnąc nawet 100 kb/s.

mialem przeinstalowyny system XP, (na poprzednim neostrada normalnie)
    kolega poustawial mi kompa, zeby szybciej szedl i rzeczywiscie komputer szybciej "chodzi", ale za to strony internetowe sie tak dluga ladują, ze mozna sie wkur. Moze im ktos powiedziec co musze ustawic, zeby neostrada pracowala na wysokich obrotach tak ja dawniej ;)
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2114198
    filip1331
    Poziom 16  
    Weź zainstaluj Mozille, jeśli chodzi o strony internetowe. Masz ją pod adresem www.mozillapl.org . Mozilla jest inna od beznadziejnego Internet Explorera, ponieważ ładuje strony znacznie szybciej od IE! :)
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 2115720
    kulajson_Rybnik
    Poziom 17  
    Ocena: 5
    ja miałem neostrade na poczatku na komputerzee

455MhZ
    64ram
    6,4GB twardego

I wszystko chodziło jak nalezy miałęm predkosc 320 kb/s i taka zeczywiscie była

teraz mam nowy komp
    Ram512
    80GB
    3,ghZ

i dalej jest tak samo

moze masz zawalonego kompa wirusami albo poprostu Firewall ci niepozwala na otwieranie stron ( np. kerio czy inny antyvirus typu kasperski co skanuje strony przed otwarciem )

http://www.numion.com/MaxSpeed/Problems.html
    sprawdz tym jaką masz szybkosc
  • REKLAMA
  • #4 2115929
    Seymour
    Poziom 11  
    mam neostrade o szybkości 327,6 Kb/s, niestety na moim komputrze szybkości nie moze osiagnąc nawet 100 kb/s.
    mm chyba czegos tu nierozumie co masz na mysli ze niemozesz osiagnac 100Kb/s
  • Pomocny post
    #5 2115954
    marekbieszcz
    Poziom 12  
    Ocena: 8
    moze juz wykorzystałes limit sciagniecia plików z internetu w tym miesiacu i predkosc ci spadła.TPSA stosuje cos takiego w swojej praktyce.
  • REKLAMA
  • #6 2116124
    krzysiek91
    Poziom 14  
    tu jest zrzut obrazu
    Załączniki:
    • Jak poprawić prędkość Neostrady Plus 327,6 Kb/s na Windows XP? bez tytułu.JPG (159.61 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • Pomocny post
    #7 2116334
    kulajson_Rybnik
    Poziom 17  
    Człowieku tym sie niesugeruj

to co pokazuje ten program TP do lączenia sie z netem to zużycie łącze a nie maxymalna szybkosc :) wejdz na stronke która podałem wyzej i zmiez predkosc.

zaobserwoj jakie parametry wskaze ten programik TP jak włączysz eMule , bedziesz słuchał radia internetowego , bedziesz sciagał plik ze stronki - wtedy wskazniki podskoczą do góry

a to ze strony chodzą wolno to moze byc zasługa wiruska jakiegos albo trojanki masz

moze byc tak ze Avast Ci blokuje niektore porty i skanuje strony przed ich wlączenbiem
    wyłącz firewalla w opcjach internetowych.

pozdro
  • Pomocny post
    #8 2117851
    jedynygarf
    Poziom 20  
    wow coś trudno mi uwierzyć w to co piszecie u mie w miescie jak masz łącze 1000KB (niechce mi sie groszy liczyc) to w zeczywistosci nigdy wiecej niuzyskasz niz 100KB czyli mając 300KB mam 30KB tp tlumaczyla sie ze to niwy ze wzgledu na odleglosc od centrali głównej
  • #9 2118869
    kulajson_Rybnik
    Poziom 17  
    Mu tutaj chodzi o predkosc MAX neta a nie przedkosc sciagania plików

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada łącze Neostrada Plus o nominalnej prędkości 327,6 Kb/s, jednak na komputerze z systemem Windows XP osiąga prędkość poniżej 100 Kb/s. Po reinstalacji systemu i optymalizacji ustawień komputera strony internetowe ładują się bardzo wolno. W dyskusji wskazano kilka potencjalnych przyczyn i rozwiązań: zalecenie instalacji przeglądarki Mozilla zamiast Internet Explorera dla szybszego ładowania stron; możliwe blokady i skanowanie ruchu sieciowego przez oprogramowanie antywirusowe i firewall (np. Kerio, Kaspersky, Avast), które mogą ograniczać prędkość; konieczność sprawdzenia rzeczywistej prędkości łącza za pomocą narzędzi pomiarowych (np. numion.com/MaxSpeed); możliwość wykorzystania miesięcznego limitu transferu nałożonego przez TPSA; wpływ odległości od centrali na rzeczywistą prędkość łącza; oraz potencjalne infekcje wirusowe lub trojany obciążające system. Podkreślono, że wskaźniki programu TP do łączenia z internetem pokazują aktualne zużycie łącza, a nie maksymalną prędkość. Zalecane jest wyłączenie firewalla w opcjach internetowych i monitorowanie parametrów podczas różnych aktywności sieciowych (np. eMule, radio internetowe, pobieranie plików).
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA