logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór płyty głównej pod Athlon 64 3000+ s.754: Gigabyte, MSI czy Asus?

mariuszporęba 25 Gru 2005 15:04 1171 6
REKLAMA
  • #1 2113940
    mariuszporęba
    Poziom 19  
    Ocena: 121
    szukam płyty pod Athlona 64 3000+.
    Zastanawiam się nad:
    Gigabyte K8NE NF4
    MSI K8N Neo3
    Asus K8N4-E
    grafika to:
    WinFast GF PX6800TDH256
    Sapphire X800 GTO 256MB PCI-E Ultima
    RAM TwonMOS'a
    Moderowany przez nietykalny:

Zmiana tematu na bardziej rzeczowy

• REKLAMA
  • #2 2114031
    Orochimaru
    Poziom 31  
    Ocena: 532
    Z w.w. wybrałbym asusa.
    Oczywiście od razu trzeba wymienić na nim radiator na chipsecie na coś pasywnego np zalmana, bo wiatrak dość szybko zaczyna hałasować
  • REKLAMA
  • #3 2114070
    Afro258
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Pod Athlony dobre sa płyty MSI
  • #4 2114260
    Jemi5
    Poziom 15  
    Ja bym wybrał oczywiście płyte ASUSA. NIe ma to jak porządne wykonanie i niezawodność pracy. Właśnie tym cechują się płyty Asusa. Asus K8N4-E ma bardzo dobre paramerty świetnie wyposażona w umiarkowanej cenie. Moim zdaniem godna polecenia.
  • REKLAMA
  • #5 2114685
    nietykalny
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 6
    Kupując płytę główną musimy wziąść pod uwagę do czego ona nam będzie służyć.
    Jeżeli potrzebujesz taniej stabilnej platformy i nie masz wygórowanych wymagań co do o/c wtedy świetnym rozwiązaniem jest płyta ASUSa w wersji Delux największy minus to chyba straszny BIOS.
    Płyty MSI powiem szczerze że mam donich większe zaufanie niż do płyt ASUSa faktem jest że kilka asusów miało piszczące cewki a co do MSI nie spotkałem się jeszcze osobiście z takim zjawiskiem.
    Co do Gigabytów to ciągle mam przed oczami wypalone gniazda ATX...

Mój wybór MSI
    a dodatkowo polecam pod tą platformę DFI nF4X INFINITY (ale tylko gdy masz pociąg do podkręcania :) )
  • REKLAMA
  • #7 2114817
    Platon
    Poziom 42  
    Ocena: 170
    Przeglad tych plyt masz tutaj

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy wyboru płyty głównej pod procesor Athlon 64 3000+ na socket 754, z rozważanych modeli: Gigabyte K8NE NF4, MSI K8N Neo3 oraz Asus K8N4-E. Wiele opinii wskazuje na przewagę płyt Asus ze względu na solidne wykonanie, niezawodność i dobre wyposażenie w umiarkowanej cenie, choć zaleca się wymianę wentylatora chipsetu na pasywny radiator, np. Zalman, ze względu na hałas. Płyty MSI są również polecane, szczególnie przez użytkowników ceniących stabilność i brak problemów z piszczącymi cewkami, które zdarzały się w niektórych modelach Asus. Gigabyte budzi mieszane uczucia, z uwagi na doniesienia o problemach z gniazdami ATX. Dla entuzjastów podkręcania rekomendowana jest płyta DFI nF4X INFINITY. W kontekście kart graficznych wymieniono WinFast GF PX6800TDH256 oraz Sapphire X800 GTO 256MB PCI-E Ultima, a pamięć RAM to moduły TwonMOS.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA