logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Asus TUF Gaming F17 nie włącza się po zamknięciu pokrywy – brak reakcji na zasilacz

Kojsoonn 12 Mar 2026 21:09 168 4
  • #1 21861158
    Kojsoonn
    Poziom 2  
    Cześć
    Przychodzę z dość dziwnym jak dla mnie tematem
    Mianowiacie posiadam 2 letniego Asusa TUF Gaming F17
    Niestety wczoraj podczas użytkowania laptopa zamknąłem laptopa i dziś rano nie jest w stanie już go włączyć nie reaguje ani z zasilaczem ani bez niego
    Dodam że laptop był w 100% naładowany zamykając go
    Dziś chciałem trochę pokombinować postarać się go rozładować do zera po przez podpięcie myszki oraz kabla do ładowania słuchawek ale z tego co widzę laptop chyba potrzebuje sporo czasu aż się rozładuje do 0%
    W pewnym momencie podpiąłem masażer który po przytrzymaniu przycisku włączania przez 40 sec zaczął się ładować jakimś cudem 😂 ale laptop ani drgnie
    Oglądałem różne fora i znalazłem podobne tematy ale bez wyjaśnienia problemy dlatego liczę na pomoc kogoś z was

• #2 21861163
    Kasek21
    Poziom 43  
    Ocena: 3525
    Oddaj laptop do serwisu - to, że nie reaguje na włącznik to mogą być dziesiątki przyczyn.

Do wstępnej diagnostyki potrzeba przynajmniej miernika i trochę doświadczenia w pomiarach, a Ty masz masażer xD
  • #3 21861165
    Kojsoonn
    Poziom 2  
    Włącznik to jedno, ale jaki jest powód, że nawet podczas wpinania ładowarki laptop nie zapala diod?
  • #4 21861203
    Kasek21
    Poziom 43  
    Ocena: 3525
    Możliwe zwarcie w B+.

Nie masz wiedzy i umiejętności aby to samemu zdiagnozować, a co dopiero naprawić.
  • #5 21861242
    Kojsoonn
    Poziom 2  
    Oczywiście, że nie posiadam ani umiejętności, ani wiedzy, tylko moje pytanie: jak to możliwe, że laptop nadal ładuje urządzenia z portu USB?

Podobną sytuację miałem 2-krotnie: ponad pół roku temu oraz miesiąc temu.

Pół roku temu, gdy byłem na wyjeździe, laptop nie działał 3 dni. Pierwszy dzień starałem się go włączać, lecz odpuściłem po dniu, po czym zaniosłem go do serwisu 3. dnia i gdy tylko serwisant podłączył zasilacz, laptop zaskoczył, ale pokazywał 1% baterii.

Ten sam przypadek miałem miesiąc temu. Gdy zamykałem laptopa, bateria była na 10%, po czym następnego dnia nie mogłem go włączyć, ale zostawiłem otwarty laptop z wpiętą myszką i laptop zaskoczył po całej nocy i znowu bateria pokazała 1%.

Czy jest jakaś możliwość, by szybciej wyładować laptopa do 0%?

Czy wystarczy, że laptop jest otwarty i ma wpięte w porty kable, żeby się wyładowywała bateria?
    Czy po prostu postawić coś na guziku włączenia laptopa, by wymusić ładowanie masażera tak jak na filmiku?
REKLAMA