POlecam monacor stosunek ceny do mocy bardzo pozytywny za 430 zł masz 4x75W a w mostku cos ok 200Wattow jak to producent pisze

W sumie mam blaupunkta gta470 (4x70W) i jestem zadowolony to tez moge polecic. JBL w tej cenie (380zł) oferuje 4x67W czy cos kolo tego:)
Ale czy warto kupowac nowy? Skoro uzywke mozna wyrwac duzzzzzzoooo taniej ? Policytuj cos albo poszukaj wsrod kumpli. Tylko nie kupuj Firsta ze wzgledu na jego moc 1800W bo glosniki popalisz

A tak powaznie to takie firsty itp. maja 4x25W i to chyba w szczycie
A co do twojej smiesznej konfiguracji to tak: JBL 100mm hhhmmmm glosniki klasowo ok ale malutkie i wystarczy ze podepniesz je pod radio o ile masz jakies firmowe oznaczone jako 4x50W (czyli ok 20W RMS) ale proponowal bym je pogonic i kupic jakis zestaw odseparowany (midbassy i tweetery osobno, daje to lepsza scene - sam zbieram na twweterki hertza bo jak uslyszalem jaka scenke robia odseparowane glosniki to jest niebo a ziemia bo tak jak masz tweetera gdzies pod nogami to sie te tony gubia
Elipsy firmy no name wogole bym wywalil bo po co Ci ma to pierdziec furczec itd. jak to przystalo na tej marki glosniki
13 Alpine mozna by podlaczyc pod wzmacniacz ale czy jest sens napedzac taki glosnik 70W ? chyba nie. Nie wiem jak one graja na radiu bo nie mowie ze nie ma glosnikow dla ktorych radio jest za slabe
Hmmm a co ty na to jak bys te wszystkie glosniki sprzedal i kupil HERTZa ESK albo DSK zestaw ?

Montujesz na prozd w drzwi podlaczasz pod wzmachol i to jest efekt.
Lepiej 2 porzadne jak 6 badziewnych.
No wiec tak moja generalna propozycja:
Sprzedaj wszyskie glosniki jakie masz dozbieraj i kup hertz esk 165 albo 130 jezeli wieksze Ci nie wejda. Wzmacniacz monocar albo cos firmowego jak do 350 zł to polecam JBL
http://allegro.pl/show_item.php?item=77933797 albo uzywke to kupisz taniej. Hertze podlaczasz pod 2 kanaly po 1 na strone a ta twoja tube pod 2 kanaly w mostku.
A co do Blaupunkt GTA 4100 to szczerze doloz 50 zl i kup cos innego. O tych wzmacniaczach juz chyba wszyscy zapomnieli. Stara seria chociaz nie jest zla. Hmm i faktycznie ma 4x100W RMS bo cos w to nie wieze ? Przy 2Ω to jeszcze jeszcze ale to i tak duzzzzzo