Witam, potrzebuję pomocy w rozwiązaniu problemu braku świateł w przyczepie po podłączeniu wiązki elektrycznej z modułem haka w Skodzie RAPID liftback 2018 r. VIN: TMBAR6NH7J4510898) Moduł haka 7-PIN Micromel 10R-05/01 4469. Moduł podłączyłem zgodnie ze schematem (zdjęcia modułu i schematu poniżej). 4 przewody wraz z modułem podłączone do tylnej lampy z lewej strony (kierunek, pozycja, stop, przeciwmgłowe) i dwa podłączone do lampy z prawej (kierunek, pozycja), masa osobno do obudowy i 12 V poprowadzony bezpośrednio do aku. Przy wtyczce gniazdo sprawdzone próbnikiem - wszystkie piny/bolce działają zgodnie ze schematem. Podłączyłem przyczepę, w samochodzie światła świecą, natomiast w przyczepce ciemność. W celu obciążenia większym poborem, zamiast próbnika sprawdzałem żarówką 12 V (P21/5 W) i przy gnieździe żarówka świeci, jednak w przyczepie nic się nie dzieje. Światła z przyczepy sprawne. W samochodzie pominięta jest szyna CAN jak wcześniej napisałem bezpośrednio do aku podpięty przewód 12 V. Proszę o pomocne odpowiedzi, lub wytłumaczenie w czym istnieje problem i jak można go rozwiązać lub dlaczego nie można go rozwiązać.
O istnieniu ASO i wiązek dedykowanych za ponad 600 zł mam wiedzę i o nowych samochodach z gotowym hakiem również

Pozdrawiam, Patryk
O istnieniu ASO i wiązek dedykowanych za ponad 600 zł mam wiedzę i o nowych samochodach z gotowym hakiem również
Pozdrawiam, Patryk