logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lenovo Tab M10 Plus 3rd Gen TB328FU – jak usunąć blokadę FRP po resecie?

k4loryfer 18 Mar 2026 13:53 204 2
REKLAMA
  • #1 21865240
    k4loryfer
    Poziom 9  
    Cześć wszystkim,

Szukam porady, jak usunąć blokadę FRP w tablecie Lenovo Tab M10 Plus 3 generacji (TB328FU) - wersja LTE/SIM.
    Model ten działa na procesorze Qualcomm SM6225 Snapdragon 680.

Jest to tablet firmowy, jednak jeden z pracowników dodał do niego konto Google i niestety nie wiemy, kto i kiedy.
    Po przywróceniu ustawień fabrycznych urządzenie zostało zablokowane i prosi o zalogowanie się na wcześniej zsynchronizowane konto Google.

Będę bardzo wdzięczny za wszelką pomoc lub wskazówki.

Z góry dziękuję!
  • REKLAMA
  • #2 21865259
    SLAWCJO
    Poziom 15  
    Ocena: 9
    W dużym skrócie musisz ogarnąć plik scatter pod twój konkretny rom. Odczytać programem np. smartphone flash tool coś w rodzaju tabeli partycji, dla pewności porównać odczytaną partycję z frp do romu np. w hexeditorze i wtedy wyzerować tą partycję (mówiąc bardziej szczegółowo zakres pamięci, który wygląda np 0xXXXXXX-0xYYYYYY). Na youtube znajdziesz sporo filmków krok po kroku, ale zwróć uwagę czy ktoś robi to +/- w ten sposób. Oczywiście metoda jest w jakiś sposób ryzykowna i robisz ją na własną odpowiedzialność, bo łatwo uceglić tablet.
    Jeśli jest tam android 13 albo starszy może zadziała jakiś bypass z ustawieniami klawiatury.

P.S. robiłem to w ten sposób do jakiegoś innego modelu tabletu lenovo z androidem 14, ale powinno być z grubsza podobnie.
  • #3 21865391
    k4loryfer
    Poziom 9  
    No właśnie, te „bypassy” z dodawaniem klawiatury itd. niestety nie działają w mojej wersji Androida (pewnie Google lub Lenovo jakoś to zablokowali).
    Dodatkowo problem polega na tym, że tablet występuje w dwóch wersjach, dlatego zaznaczyłem, że moja to wersja z LTE, w której siedzi inny procesor.
    Większość programów i metod, na które się natknąłem - czy to na YouTube, czy w ogóle w internecie - odnosi się właśnie do wersji bez LTE (z procesorem MediaTek).
REKLAMA