Witam, mam takiego pacjenta jak soundbar Sony HHT-S2000. Rzekomo podłączony był do niezbyt stabilnego zasilania gdzie występowały migania/ wahania prądu. Podejrzewam kiepską instalacje lub tym podobne. Do rzeczy, soundbar nie dawał znaku życia, brak reakcji na przycisk czy na pilot. Po rozebraniu i pomiarach brak widocznych uszkodzeń. Na płycie pojawiają się napięcia 5V , 3,3V, 12V, 1.8V, i zasilania 25V. Na termowizji nic się nie grzeje. Przypadkiem podczas testów i dotknięciu w okolicy IC300, urządzenie uruchomiło się. Wyświetla napisy na wyświetlaczu reaguje na zmianę źródła, czy ustawień ale, w BT nie jest widoczne oraz z żadnego złącza nie daje dźwięku. Dodam że przelutowałem okolice tego układu co przyniosło efekt taki, uruchomi się i nie wyłącza, zapewne zimny lut w tej okolicy, lecz dźwięku w dalszym ciągu brak. Podejrzewam że takie "piki" zasilania mogły doprowadzić do uszkodzenia któregoś z komponentów. Schematu oczywiście do urządzenia w znanych mi źródłach nie ma. Proszę o pomoc w postaci schematu czy lokalizacji usterki. Pozdrawiam.