logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dell Inspiron z Windows 7 nie widzi Wi-Fi z routera Alcatel, TP-Link działa poprawnie

u5068458539 20 Mar 2026 02:11 195 2
REKLAMA
  • #1 21866352
    u5068458539
    Poziom 2  
    Witam. Może macie jakąś radę, mój laptop Dell Inspirion widzi jedno połączenie wi-fi, a jak chcę skorzystać z mojego przenośnego rutera Alcatela, to już go nie widzi, jak podepnę zewnętrzną kartę TP-LINKA, to śmiga, a jak wypnę, to już wi-fi brak, o co chodzi? Nie wiem, bo laikiem jestem, sterowniki chciałem pobrać, nie mogę, bo wyskakuje, że nie ma lub jakieś inne komunikaty, że niezgodne z tym systemem (Win 7), a pobierałem na siódemkę. W BIOSie jest napisane zintegrowana karta sieciowa. Szkoda mi laptopa, bo śmiga jak trzeba, mam drugi z Win 10, ale ten jest szybszy i strony otwierają się szybciej, no szkoda mi staruszka, jeśli można, proszę o pomoc, bo już nie wiem, co mu dolega, z góry dziękuję.
    AI: Jaki dokładnie model ma Twój laptop Dell Inspiron oraz czy wiesz, jaka karta Wi-Fi jest w nim zamontowana (np. Intel, Broadcom, Realtek)?
    Dell Inspirion 3721 wyświetla mi ATEROS AR9271 WIRALES NETWORK ADAPTER DRUGI DELL WIRALES 1703 802.11b/b/n(2,4 GHz) trzeci Relatek PCIe FE Famili kontroler
    AI: Jaki to dokładnie model tego przenośnego routera Alcatel i czy wiesz, na jakim paśmie działa (2,4 GHz czy 5 GHz) oraz jakie ma ustawione zabezpieczenia Wi-Fi?
    MW70VK-2AP3PL1 Jak by na dwóch pasmach MW70VK_9C95_2,4G i MW70VK_9C95_5G
  • REKLAMA
  • #3 21867037
    u5068458539
    Poziom 2  
    To ustawienie na moim ruterku jest takie samo jak mi zamieściłeś na załączonym zdjęciu, ale wyskoczyła mi taka wiadomość, że ta czynność wymaga zrestartowania usług i nie wiem, czy zatwierdzić?
REKLAMA