logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Integra 128 – cykliczny brak sygnału CLK w manipulatorze co 5-6 dni

Robertyn12 23 Mar 2026 22:08 198 6
REKLAMA
  • #1 21869005
    Robertyn12
    Poziom 11  
    Ocena: 9
    Witam.
    Centrala Integra 128, działa 5 dni, może 6, i wywala brak sygnału CLK w manipulatorze, potem robię reset i znowu 5-6 dni i tak w kółko.
    Przepiąłem manipulator pod dodatkowe żyły przewodu i w centrali przylutowałem na krótko do płyty i nadal to samo, podmieniłem też akumulator.
    Może macie jakieś pomysły?
    Z góry dziękuję.
  • REKLAMA
  • #2 21869503
    adamjur1
    Poziom 42  
    Ocena: 996
    A czy na tej magistrali masz tylko ten jeden manipulator?
    Pozdr. J.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 21869520
    Robertyn12
    Poziom 11  
    Ocena: 9
    Mam jeden LCD i 3 klawiatury strefowe.
  • REKLAMA
  • #5 21870518
    adamjur1
    Poziom 42  
    A próbowałeś je odłączać od magistrali ? jak idą kable - okólnikiem czy każda klawiatura do centrali?
    Pozdr. J.
  • #7 21870983
    adamjur1
    Poziom 42  
    Ok umknęło mi
    A wykluczasz usterkę klawiatury ?
    Pozdr. J.

Podsumowanie tematu

✨ Centrala alarmowa Integra 128 doświadcza cyklicznego problemu z brakiem sygnału CLK w manipulatorze co 5-6 dni, co wymaga resetu systemu. Próby rozwiązania obejmowały przepięcie manipulatora na dodatkowe żyły przewodu, przylutowanie sygnału CLK bezpośrednio do płyty centrali oraz wymianę akumulatora, jednak problem nadal występuje. Brak sygnału CLK wskazuje na możliwe zakłócenia lub uszkodzenia w linii komunikacyjnej między manipulatorem a centralą, potencjalne problemy z płytą główną centrali lub wadliwe elementy elektroniczne odpowiedzialne za generowanie lub przesył sygnału zegarowego. Zalecane jest dalsze sprawdzenie ciągłości przewodów, stabilności zasilania, a także diagnostyka płyty głównej centrali pod kątem uszkodzeń komponentów generujących sygnał CLK.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA