Przeglądasz usunięty temat w forum "Kosz"
logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

7023B firmware BIN dla ZCD7106-C200S-MAIN V2.2G F1C200S 25QH64DHIQ? Radio w tej chwili zamurowane.

akgpolishing 26 Mar 2026 08:55 717 0
REKLAMA
Treść została przetłumaczona angielski » polski Zobacz oryginalną wersję tematu
  • #1 21870800
    akgpolishing
    Poziom 4  
    Ocena: 1
    Do tej pory 7023b po aktualizacji z 7010b Epdkv100 (przypadkowo pobrałem i zainstalowałem złą aktualizację przez kartę sd) otrzymałem martwe radio włączające się i pokazujące powitanie, a następnie czarny ekran bez podświetlenia przycisków, kupiłem ch341a i zrobiłem mod 3.3v i używając pinów biosu serii 25xx na ch341a udało mi się odczytać chip przez Neoprogrammer. Jednak nie jestem w stanie znaleźć żadnego działającego oprogramowania układowego, każdy firmware, który mogłem znaleźć tutaj na elektrodzie, nie robi nic poza pełnym martwym radiem, rozjaśnieniem czarnego ekranu lub podświetleniem tylko przycisków.
    Jest to płyta główna ZCD7106-C200S-MAIN V2.2G (datowana na 2024-10-25) z procesorem F1C200s (P6034BB 6732) i układem eeprom/bios 25QH64DHIQ (P4098800 01 2423Y),
    płytka przycisków to ZCD-RF701-KEY_v2.0 (z dnia 2022-11-14)

Czy ktoś tutaj ma działający dump .BIN?
    Płytka elektroniki z wpiętą taśmą i przewodami, obok port USB i świecąca dioda Wnętrze ekranu LCD z metalową osłoną i zieloną płytką sterownika oraz białą taśmą sygnałową Wnętrze urządzenia z zieloną płytą PCB, złączami, przewodami i kondensatorami w metalowej obudowie Otwarta obudowa radia samochodowego z taśmą do ekranu i przewodami podłączonymi do programatora Samochodowe radio 2DIN z czarnym ekranem dotykowym i bocznymi przyciskami; napis „PLAYER 7023B” Samochodowe radio multimedialne 7023B z dużym ekranem i pionowymi przyciskami po lewej Zbliżenie PCB radia z układami Allwinner F1C200s i pamięcią SPI 25QH64DHIQ oraz taśmą LCD Ekran komputera z programem NeoProgrammer i podglądem danych pamięci SPI NOR 25xx.
    AI: Czy możesz zamieścić dokładną naklejkę / etykietę z obudowy radia (marka / model sprzedawcy, MCU / wersja, serial, rozmiar ekranu, jeśli pokazano) lub przynajmniej jej zdjęcie? samo 7023B jest zbyt ogólne i ta sama płytka PCB może używać różnych wariantów panelu/LCD.
    ZCD7106-C200S-MAIN V2.2G
    AI: Czy masz kopię zapasową / odczyt z oryginalnego 25QH64 przed napisaniem czegokolwiek innego - a jeśli tak, jaki jest dokładny rozmiar BIN i czy możesz go udostępnić / sprawdzić, czy odczyt jest spójny przy wielu odczytach?
    nie

Moderowany przez ArturAVS:

Duplikat; >>21870782
    3.1.12. Publikowanie tych samych lub bardzo podobnych informacji w wielu działach forum.

Zgodnie z art. 20 Aktu o Usługach Cyfrowych (DSA) masz prawo do wniesienia odwołania do dostawcy platformy internetowej: bok@elektroda.pl lub przez Formularz kontaktowy
  • REKLAMA
REKLAMA