copy the files UMC_6486x_aes.bin and UMC_KMODE.txt on an empty usb stick
insert the usb stick in the tv, then plug the AC mains, and then switch on the tv: an update bar should appear
note
if a letter K appears on the screen: tv is in factory mode
enter in service mode with the sequence MENU 1147, then Init TV or Shipping Init and press ok to reset the tv
Telewizor po 3 programowaniu ruszył tylko pojawiła się litera K ,ale udało mi się ją usunąć. Potem tv nie trzymał ustawień więc zrobiłem reset fabryczny. Teraz natomiast wszystko chodzi trzyma ustawienia zaprogramował kanały, tylko popracuje około 5 minut ginie obraz i się wyłącza. Myślę że może coś się przegrzewa. Poszukam dalej.
✨ Problem dotyczy telewizora Sharp 40BG3E, który zatrzymuje się na ekranie z logo podczas uruchamiania. Użytkownik poszukuje oryginalnego firmware do tego modelu, aby przywrócić prawidłowe działanie urządzenia. Dołączone zdjęcia przedstawiają naklejki z danymi technicznymi telewizora, co może pomóc w identyfikacji odpowiedniego oprogramowania. Dyskusja koncentruje się na poszukiwaniu źródeł firmware oraz metodach aktualizacji lub naprawy oprogramowania w modelu Sharp 40BG3E. Wygenerowane przez model językowy.