logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sharp GX30 - PL menu, wybieranie głosowe, Bluetooth do plików?

dr_Henio 26 Gru 2005 12:14 1482 6
REKLAMA
  • #1 2116079
    dr_Henio
    Poziom 16  
    Ocena: 28
    Witam,

jestem wlasnie w trakcje wymiany telefonu, myslalem o k700i N6822 a ostatnio wpadl mi w oko sharp gx30

poczytalem troszke o nim i znalazlem rozbiezne informacje.

po pierwse czy jest dostepne PL menu?
    czy telefon posiada glosowe wybieranie numerow?
    czy bluetooth umozliwia wymiane plikow czy tylko HF ?

Mozliwe ze czytalem opis telefonu zaraz po jego wprowadzeniu na rynek a do dzis sie cos zmienilo, dlatego prosze o informacje od posiadaczy

ps co daje soft gx30i i czy mozna go bez problemu wgrac w naszych komisach
  • REKLAMA
  • #2 2116809
    kuczera15
    Poziom 19  
    Ocena: 23
    Jestem posiadaczem Sharpa GX30 - bez "i".
    Odpowiedzi na pytania:

1. Nie ma polskiego menu i nie będzie (za mało jest tych telefonów i nie są oferowane w Polsce, więc producent zrezygnował z tego języka)

2. Telefon NIE POSIADA głosowego wybierania numerów

3. Bluetooth podobnie jak IrDa, jest niemalże bezużyteczny. Bluetooth działa tylko z HF, a IrDa może wyłącznie służyć jako MODEM do komputera.
    W wersji "i" blokady te już zostały usunięte :)

Co do ostatniego:
    O wgrywaniu oprogramowania z wersji GX30i do GX30 krążą istne legendy :D
    W internecie można nawet spotkać petycję do producenta, żeby wprowadził oprogramowanie umożliwiające taką zmianę.
    To na tyle bzdetów, a tak na serio, jak na razie NIKOMU nie udało się wgrać oprogramowania z GX30i do GX30.

Co do tego, co daje nam "i" to, przede wszystkim: ZNIESIENIE TYCH DURNYCH BLOKAD BT i IrDa, tak więc daje BARDZO DUŻO :)

POZDRAWIAM i polecam CI ten telefonik, bo zdjęcia robi REWELACYJNE i ma dużo bajerów.
  • REKLAMA
  • #3 2118639
    dr_Henio
    Poziom 16  
    Ocena: 28
    Czyli ani przez IR ani przez bt nie mozna wyslac zdjecia?
  • REKLAMA
  • #4 2118650
    kuczera15
    Poziom 19  
    Ocena: 23
    BT i IrDa w wersji GX30 (bez "i') jest praktycznie bezużyteczny: tak jak Ci już wcześniej wspomniałem BT służy TYLKO I WYŁĄCZNIE do komunikacji ze HF, a Irda TYLKO I WYŁĄCZNIE do połączenia komputera z internetem (czyli jako modem).

Jeden wniosek, jak będziesz kupował Sharpa, wystrzegaj się wersji bez "i" :D

POZDRAWIAM
  • REKLAMA
  • #5 2138280
    ufo007
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Ja tez jestem posiadaczem tego telefonu Gx30 bez "i" irde uzywam jedynie do komunikacji z komputerem do przeyslania zdjec, dzwonkow i zmian w ksiazce telefonicznej. Najwiekszym minusem wedlug mnie jest do ze nie da sie wgrac gry, jedyna mozliwosc to pobrac ja przez wap :/
  • #6 2228778
    shane
    Poziom 11  
    ja rowniez jestem posiadaczem tego sharpa. serdecznie polecam wszystkim. jedyny sluszny i skuteczny sposob komunikacji to czytnik kart i nic wiecej!!!! ufo007 jest taki program ktory generuje wirtualna strone wap i tam umiejscawiasz gre
    ale nie pamietam jak juz sie nazywa poszukaj a znajdziesz
  • #7 3697926
    rinogsm
    Poziom 12  
    polyphonic wizard jeśli by to kogoś jeszcze interesowało a jeśli ktoś zna sie na hexah to polaczka może sprobować zrobić:D ja sie nie tykam a miałem GX15

Podsumowanie tematu

✨ Sharp GX30 bez wersji "i" nie posiada polskiego menu, nie oferuje funkcji głosowego wybierania numerów, a jego Bluetooth działa wyłącznie w trybie zestawu słuchawkowego (HF), co uniemożliwia przesyłanie plików. IrDA w tym modelu służy jedynie jako modem do łączenia z komputerem i nie umożliwia przesyłania zdjęć ani innych plików. Wersja GX30i usuwa te ograniczenia, pozwalając na pełną funkcjonalność Bluetooth i IrDA. Próby wgrania oprogramowania z GX30i do GX30 bez "i" nie powiodły się i są uważane za niemożliwe. Użytkownicy polecają unikać wersji bez "i" ze względu na te blokady. Dodatkowo, GX30 umożliwia przesyłanie zdjęć i dzwonków przez IrDA do komputera, ale nie pozwala na wgrywanie gier bezpośrednio, jedynie przez WAP. Do komunikacji i przesyłania plików rekomendowany jest czytnik kart pamięci. Soft GX30i znosi ograniczenia Bluetooth i IrDA, znacząco rozszerzając możliwości telefonu.
REKLAMA