logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony KD-55XF8096 - jasne plamy po wymianie LED, docisk ramki?

__Krzysiek__ 15 Maj 2026 09:10 84 1
REKLAMA
  • #1 21903392
    __Krzysiek__
    Poziom 10  
    Ocena: 38
    Mam problem z TV Sony KD-55XF8096. Po wymianie pasków LED i złożeniu TV pojawiają się jasne przebarwienia. Rozkładałem go już kilka razy i dalej to samo. Problem nie występuje bez założenia ramki plastikowej i ozdobnej aluminiowej. Domyślam się że problem jest spowodowany naciskiem na matrycę. Nie mam już pomysłu jak ten TV złożyć. Musi być jakiś sposób bo przecież serwisanci na pewno wymieniają paski LED.

Dolny lewy róg ekranu TV z jasnymi smugami i przebarwieniami przy krawędzi ramki Zbliżenie dolnego rogu ekranu TV z jasnymi plamami i menu „Wyczyść”, „Wyczyść historię”
  • REKLAMA
  • #2 21903631
    tomtim123
    Poziom 37  
    Ocena: 752
    Musiałeś coś skopać, już dwa razy naprawiałem ten model SONY i wszystko wyszło idealnie.
    Ewidentnie tylny ekran ten biały za diodami odstaje. na listwach są zamontowane takie małe dystansiki, sprawdź, czy wszystko ładnie spasowane. Takie cienie właśnie stąd się biorą.
    Po każdym etapie składania włączasz TV i sprawdzasz, czy wszystko świeci równo.
REKLAMA