logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Hitachi 55HAK6151 17MB170 podzielony ekran po nieprawidłowym oprogramowaniu układowym

19alecs79 21 Maj 2026 21:06 51 0
REKLAMA
Treść została przetłumaczona angielski » polski Zobacz oryginalną wersję tematu
  • #1 21907801
    19alecs79
    Poziom 6  
    Hitachi 55HAK6151 17MB170 podzielony ekran po nieprawidłowym oprogramowaniu układowym
    Dzień dobry wszystkim,

To jest mój pierwszy post.

Posiadam Hitachi 55HAK6151 z płytą główną 17MB170.

Utknął w pętli rozruchowej z czarnym ekranem z powodu błędu zapełnienia pamięci.

Przeszukałem forum, ale nie mogłem znaleźć odpowiedniego oprogramowania układowego. Czytałem jednak o modelu, który wydawał mi się podobny, więc spróbowałem użyć tego oprogramowania.

Przygotowałem pamięć USB, pobrałem oprogramowanie, a teraz telewizor wyświetla zduplikowany podzielony ekran (lewy i prawy identyczny). Pod koniec procedury, gdy telewizor przejdzie do trybu online, próbuje pobrać aktualizacje, ale nigdy ich nie kończy.

Mam teraz gotowe kolejne testowe oprogramowanie układowe, ale po włożeniu pamięci USB telewizor nadal próbuje dokończyć poprzednią aktualizację - mogę to stwierdzić, ponieważ pokazuje nieprawidłowe logo - i nie ładuje nowego oprogramowania układowego.

Czy możesz mi pomóc?

Byłbym naprawdę wdzięczny.

Czy możesz nam dokładnie powiedzieć, który firmware flashowałeś jako pierwszy i który firmware/pakiet próbujesz teraz (pełny model/odniesienie do obudowy, nazwa pliku lub link, jeśli to możliwe)?
    Najpierw firmware nazywał się 20210210.zip
    Teraz chcę spróbować MB170_OEM_7180730_V028130.zip
    Jak teraz próbujesz wymusić aktualizację USB - np. nazwa pliku/folderu USB, używany port, czy telewizor jest podłączony do internetu i co się dzieje na ekranie/LED po włączeniu zasilania?
    Czekam na pomoc, bo szczerze mówiąc nie mam pojęcia czego jeszcze spróbować.
    Telewizor jest podłączony do internetu, ekran cały czas próbuje załadować stare oprogramowanie i dzieli się na dwie identyczne połówki.
    Pilot wciąż działa.
  • REKLAMA
REKLAMA