Cześć, nie wiem, czy to temat na to forum, ale zapytam. Mam laptopa Acer Nitro 5. Mam do niego podłączone słuchawki Razera (słuchawki z mikrofonem) i mam problem m. in. z Discordem. Po dołączeniu do kanału głosowego tak jakby mikrofon przechwytuje to, co oglądam na swoim ekranie, lub dźwięki z gry. Próbowałem wielu rozwiązań, grzebałem w ustawieniach Windowsa i Discorda i nic nie pomogło na to przebijanie się dźwięku.

Jaki masz dokładnie model słuchawek Razer i jak są podłączone do laptopa - przez minijack, USB, przejściówkę combo, czy Bluetooth?
Razer Blackshark V2 X Black
jack 3.5 mm, bezpośrednio
Czy ten problem występuje tylko na Discordzie, czy też np. w rejestratorze dźwięku/Teamsach, i jakie urządzenia masz ustawione w Windowsie oraz w Discordzie jako wejście i wyjście audio?
Wszędzie, gdzie przechwytuje mikrofon. Sprawdziłem na mictest i też przechwytuje dźwięk z YT.
Ustawienia w Windows i DC wysłałem w formie screenów.
Jaki masz dokładnie model słuchawek Razer i jak są podłączone do laptopa - przez minijack, USB, przejściówkę combo, czy Bluetooth?
Razer Blackshark V2 X Black
jack 3.5 mm, bezpośrednio
Czy ten problem występuje tylko na Discordzie, czy też np. w rejestratorze dźwięku/Teamsach, i jakie urządzenia masz ustawione w Windowsie oraz w Discordzie jako wejście i wyjście audio?
Wszędzie, gdzie przechwytuje mikrofon. Sprawdziłem na mictest i też przechwytuje dźwięk z YT.
Ustawienia w Windows i DC wysłałem w formie screenów.