logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Motorola e398 - jak ustawić spis kontaktów, dzwonki MP3 i raporty SMS?

marrog 27 Gru 2005 12:52 1405 11
REKLAMA
  • #1 2119176
    marrog
    Poziom 22  
    Ocena: 71
    Witam serdecznie !!!
    Z gory dzieki za zainteresowanie i odpowiedzi.
    Mam problem,a wlasciwie kilka :cry:

Po pierwsze jak sie ustawia w tym telefonie aby Spis tel. pokazywal tylko np z SIM albo z Telefonu, u mnie pokazuje i jedno i drugie,dopiero jak dalem Kategorie to pokazuje mi tak jak chce,ale juz jak np pisze SMS i wybieram nr to znow mam nr z SIM i nr z TEL. co za bezsens.

Po drugie jak ustawic np mp3 zapisana na flash jako dzwonek bo jakos mi to nie wychodzi (wgrywam bez programu tzn tak jak na dysk wymienny pod XP)

Po trzecie czy da sie ustawic domyslnie raporty o dostarczeniu za kazdym wyslanym sms-em (bez wybierania opcji kazdorazowo) tak jak w Sony Ericcsonie i NOKII ?

Znalazlem cos na temat OPCODE ale nie wiem czy jak cos pokombinuje czy nie strace gwarancji :( Telefon mam od wigilii wczesniej mialem Sony Ericsona T610 i bylo wszystko super,moglem ustawiac kazdy obslugiwany dzwiek (poza amr) jako dzwonek i wchodzily JAVY i raporty a na motce cos nie bardzo :(

pozdrawiam ***marrog***
  • REKLAMA
  • #2 2119237
    worms07
    Poziom 11  
    Witam

Cytat:
    Po drugie jak ustawic np mp3 zapisana na flash jako dzwonek bo jakos mi to nie wychodzi (wgrywam bez programu tzn tak jak na dysk wymienny pod XP)

Nie da się, musisz skopiować ten plik mp3 na pamięć telefonu i dopiero potem ustawić na dzwonek.

Cytat:
    Po trzecie czy da sie ustawic domyslnie raporty o dostarczeniu za kazdym wyslanym sms-em (bez wybierania opcji kazdorazowo) tak jak w Sony Ericcsonie i NOKII ?

Nie da się, przynajmniej bez integracji w oprogramowanie

Motorole mają to do siebie, że zawsze czegoś musi brakować :)
    Taka ich rola.

pzdr
  • REKLAMA
  • #3 2119276
    marrog
    Poziom 22  
    Dzieki za odpowiedz :)

Czyli dwie opcje juz odpadaja :(

A co z ksiazka telefoniczna ?? Jak to zmienic ??

No i czy orientuje sie kolega co bedzie z gwarancja? Czy moze pojdzie to pozniej jakos powylaczac jakby byla potrzeba oddania na gwarancje??

Pozdriowionka ***marrog***
  • #4 2119282
    Błażej
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 3620
    Sprzedaj ten telefon!!! Oddaj!!! Wyrzuć!!! To nie jest telefon!!! To jest sabotażysta!!! Ja sam coś takiego uzywam od około roku i już nerwów do tego g**na nie mam. Brakuje w nim takiej podstawowej rzeczy jak autoblokada klawiatury.
  • #5 2119385
    marrog
    Poziom 22  
    No wlasnie zauwazylem ze jest to male ladne g**** ale juz za pozno zeby sie wycofac,zaplacilem za niego.

I teraz sie mecze z ksiazka jak ja ustawic zeby bylo tk jak powinno,bo juz mnie to wkurza troche, a tak wogole to dlaczego jak napisze sms mniej niz 160 znakow czyli 1 sms to dostaje 2 raporty i pisze ze jest 2 strony (2 smsy) jak to mozliwe pisze jeden a place za dwa ?? cos nie tak z tym fonem chyba jest.
  • REKLAMA
  • #6 2119413
    Błażej
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 3620
    Tak się dzieje jak używasz polskich znaków. też miałem taki problem. Cudna jest instrukcja. Pana w serwisie zapytałem ile musiał wypalić jej autor zanim zabrał się za pisanie (" tryb wprowadzania jest dostępny w oknie menu trybu ustawienia ekranu menu trybu...")
  • #7 2119445
    marrog
    Poziom 22  
    No dokladnie instrukcja jest o wszystkim i o niczym. Nic nie idzie znalezc w niej. A jak poradziles sobie z polskimi znakami bo to troche przesada wysylac jeden sms a placic za dwa.

COS JEST NIE TAK CHYBA Z TA MOTKA :cry:
  • #8 2119621
    bobsley
    Poziom 18  
    Ocena: 8
    Moi drodzy jestem szczęśliwym posiadaczem owego telefonu. To fakt na samym poczatku denerwował mnie troche ale postanowiłem zmienic mu softa i jestem z niego zadowolony.Problem z smsem i polskimi znakami można poradzic sobie za pomocą opcodów. a tak woogóle chłopaki to czepiacie sie szczegółó tak jak, np. automatyczna blokada telefonu :-D Polecam zmienic softa na rork e1 a nie pożałujesz.
  • #9 2119669
    haller
    Poziom 26  
    Ocena: 11
    Dokladnie, zmiana softu i telefon od razu chodzi lepiej, wyglada super, polecam!

Pozdro!
  • REKLAMA
  • #10 2119718
    marrog
    Poziom 22  
    No oki juz sie zastanawiam nad zmiana softu,ale pytanie i problem jest takiego typu ze po zmianie softu jak siadzie to na gwarancji juz go raczej nie oddam.
    Bo ja strace w momencie zmiany softu.No chyba ze pojdzie wgrac stary soft oryginalny i nikt sie nie polapie ze cos kombinowalem predzej :)
    ALe pod warunkiem ze tel sie nie spali tylko sie upsuje cos innego co podlega gwarancji (bo na spalonym to raczej nic juz nie wgram :p )

Co o tym sadzicie ???
    A tak przy okazji mozesz zarzucic link z opisem tego softu ?? bede widzieczny :)
  • #11 2122224
    bobsley
    Poziom 18  
    Ocena: 8
    tak jak zakumałeś nie masz co sie cykać o tą gwarancje. Robisz sobie kopię softu oryginalnego i wrazie jak coś ci się z telefonem stanie to zawsze można wgrać poprzedni.

A reszty dowiesz sie tu http://dhost.info/alareel/index.php
  • #12 2122482
    marrog
    Poziom 22  
    Witam serdecznie !!!

Juz zmienilem sofcik w komie -walczylem do 1 w nocy :D :)

Zrobilem najpierw full backup i nastepnie wgralem nowiutenki sofcik :) :
    E1_ROKR__SCORPIO__by_lukasz_h1_slaslu baaaardzo fajny i praktyczny polecam kazdemu :)

Polecam calkiem inny telefon jak mozna tak to nazwac.

Tylko nadal nie ma takiego spisu jak NOKIA CZY SE tzn ze wybieram sobie np tylko SIM lub tylko tel. POkazuje i to i to. :(

Pozdrawiam i uwazam ze temat mozna zamknac :)

Jeszcze raz dziekuje za odpoiedzi i za zainteresowanie moim problemem.

Na koniec zarzuce jeszcze link co i jak moze sie komus przyda :)

http://dhost.info/alareel/index.php

:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Ups nie zauwazylem ze kolega zarzucil ten sam link, na to wychodzi ze stronka jest przydatna i dobra :D

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy problemów z telefonem Motorola e398, w szczególności ustawienia spisu kontaktów, dzwonków MP3 oraz raportów SMS. Użytkownik chce, aby spis telefonów wyświetlał tylko kontakty z SIM lub z pamięci telefonu, jednak telefon pokazuje oba jednocześnie, co utrudnia wybór numeru podczas pisania SMS. Ustawienie dzwonków MP3 z karty flash wymaga skopiowania pliku do pamięci telefonu, gdyż bezpośrednie użycie pliku z karty nie jest możliwe. Domyślne włączenie raportów dostarczenia SMS bez konieczności każdorazowego wyboru nie jest dostępne w standardowym oprogramowaniu. Problemy z podwójnym naliczaniem SMS przy użyciu polskich znaków można rozwiązać poprzez modyfikację oprogramowania (softu) telefonu, np. na wersję Rork E1, co poprawia funkcjonalność i stabilność urządzenia. Zmiana softu wiąże się z ryzykiem utraty gwarancji, jednak wykonanie kopii oryginalnego oprogramowania pozwala na przywrócenie stanu fabrycznego w razie potrzeby. Pomimo modyfikacji, telefon nadal nie oferuje możliwości filtrowania kontaktów według źródła (SIM/telefon) tak jak w modelach Nokia czy Sony Ericsson. W dyskusji pojawiły się także uwagi o braku niektórych funkcji, takich jak automatyczna blokada klawiatury, co jest postrzegane jako wada urządzenia.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA