logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[YT] Jak pobrać filmy 18+ z YouTube przez yt-dlp - cookies i błąd Signature solving failed

3DH 22 Cze 2026 16:59 330 3
REKLAMA
  • #1 21926074
    3DH
    Poziom 8  
    Ocena: 22
    Nie wiem czy robię coś źle, czy YouTube może już coś tam zmienił i program yt-dlp nie działa prawidłowo. Pobrałem już wszystkie filmy i playlisty które nie wymagały pytania o wiek, ale treści dla dorosłych nie mogę pobrać. Specjalnie zakładałem konto google i youtube, żeby przejść przez pytanie o wiek. Dodałem też kawałek kodu do skryptu i wygląda on tak:
    ./yt-dlp_Linux --cookies-from-browser chrome LINK_YT -S res:1080,ext:mp4:m4a --recode mp4

Albo tak:
    ./yt-dlp_Linux --cookies-from-browser firefox LINK_YT -S res:1080,ext:mp4:m4a --recode mp4

Tak to wygląda w terminalu Linuxa Mint:
    Extracting cookies from chrome
    Extracted 120 cookies from chrome
    [youtube] Extracting URL: LINK_YT
    [youtube] LINK_YT: Downloading webpage
    [youtube] LINK_YT: Downloading tv downgraded player API JSON
    WARNING: [youtube] LINK_YT: Signature solving failed: Some formats may be missing. Ensure you have a supported JavaScript runtime and challenge solver script distribution installed. Review any warnings presented before this message. For more details, refer to  https://github.com/yt-dlp/yt-dlp/wiki/EJS
    WARNING: [youtube] LINK_YT: n challenge solving failed: Some formats may be missing. Ensure you have a supported JavaScript runtime and challenge solver script distribution installed. Review any warnings presented before this message. For more details, refer to  https://github.com/yt-dlp/yt-dlp/wiki/EJS
    WARNING: Only images are available for download. use --list-formats to see them
    ERROR: [youtube] LINK_YT: Requested format is not available. Use --list-formats for a list of available formats
    Naciśnij Enter, aby zamknąć...  

Wiecie co tu jest nie tak? I dla ścisłości, komenda bez tego fragmentu: "-S res:1080,ext:mp4:m4a --recode mp4" też nie działa.
  • REKLAMA
  • #2 21926108
    szwagros
    Poziom 33  
    Ocena: 271
    Przecież masz podane:
    3DH napisał:
    Ensure you have a supported JavaScript runtime and challenge solver script distribution installed. Review any warnings presented before this message. For more details, refer to  https://github.com/yt-dlp/yt-dlp/wiki/EJS
  • REKLAMA
  • #3 21926116
    3DH
    Poziom 8  
    Ocena: 22
    >>21926108 czytałem to. Jesteś pewien, że to pomoże? Przypominam że inne filmy pobierały się normalnie. Poza tym nigdzie o tym nie wspominają kiedy czytałem o cookies w yt-ldp. Nie zamierzam przy tym grzebać jeśli nie masz pewności.
  • #4 21926317
    szwagros
    Poziom 33  
    Ocena: 271
    3DH napisał:
    Jesteś pewien, że to pomoże?

Nie. Ale skoro sam skrypt podpowiada czego może brakować to wydaje mi się że warto to sprawdzić.
REKLAMA