Witam. Kupiłem op-com głównie dlatego, że przez interfejs OBD2 nie wszystkie funkcje były widoczne. Min. korekty wtryskiwaczy. Zainstalowałem na starym laptopie Windows 7, ściągnąłem wcześniej program Op-Com 120309a. Wszystko się łączy, podstawowe informacje są, ale niewiele więcej parametrów pokazuje. Nie mogę wejść w zakładkę SPECIAL FUNCTIONS i w zakładce Measuring blocks też nie ma korekty wtryskiwaczy.
Mój samochód ASTRA H 1,3 Cdti z 2010 r.
Próbowałem zmieniać na CORSE D z tym samym silnikiem, ale nic to nie dało. Kiedy zmieniłem na ASTRĘ 1,9 z19dth, mogłem wejść w funkcje specjalne, ale tam pokazywało obroty silnika i napięcie, ale korekty wszystkie były na 0.
Jaki dokładnie masz interfejs OP-COM - oryginał czy klon, jaka wersja firmware pokazuje się w programie i czy robiłeś test interfejsu w ustawieniach?
Klon. Niby 1,99. Tak robiłem test
Jakie dane pokazuje OP-COM po wejściu w sterownik silnika: typ/nazwa ECU, numer sterownika, kod silnika oraz czy pojawia się jakiś komunikat błędu przy próbie wejścia w Special Functions?
Special functions w ogóle nie jest podświetlone
Hardware nr 55566403
Silnik z13dth
Software 3308aa71
Program data 20101111
System.description MAREL0100
ECU VARIANT COSING 0X55083038
Mój samochód ASTRA H 1,3 Cdti z 2010 r.
Próbowałem zmieniać na CORSE D z tym samym silnikiem, ale nic to nie dało. Kiedy zmieniłem na ASTRĘ 1,9 z19dth, mogłem wejść w funkcje specjalne, ale tam pokazywało obroty silnika i napięcie, ale korekty wszystkie były na 0.
Jaki dokładnie masz interfejs OP-COM - oryginał czy klon, jaka wersja firmware pokazuje się w programie i czy robiłeś test interfejsu w ustawieniach?
Klon. Niby 1,99. Tak robiłem test
Jakie dane pokazuje OP-COM po wejściu w sterownik silnika: typ/nazwa ECU, numer sterownika, kod silnika oraz czy pojawia się jakiś komunikat błędu przy próbie wejścia w Special Functions?
Special functions w ogóle nie jest podświetlone
Hardware nr 55566403
Silnik z13dth
Software 3308aa71
Program data 20101111
System.description MAREL0100
ECU VARIANT COSING 0X55083038