logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Najlepszy model BISSELL Little Green: czy naprawdę warto go wybrać?

xara11 03 Lip 2026 11:20 135 1
REKLAMA
Treść została przetłumaczona angielski » polski Zobacz oryginalną wersję tematu
  • #1 21932054
    xara11
    Poziom 1  
    Cześć wszystkim,
    Szukam obecnie najlepszego rozwiązania w zakresie przenośnego, wielofunkcyjnego odkurzacza do dywanów i tapicerki BISSELL Little Green. Nie reklamuję tu niczego – po prostu chcę poznać szczere opinie osób, które faktycznie korzystały z tego typu odkurzaczy.
    Oto dwa produkty, które rozważam:
    Przenośne odkurzacze wydają się wygodne do szybkiego usuwania plam i czyszczenia tapicerki, ale nie mam pewności co do siły ssania, pojemności zbiornika oraz długoterminowej niezawodności przy regularnym użytkowaniu.
    Z góry dziękuję!
    https://www.amazon.com/dp/B0016HF5GK?lv=shuf&...3d099&language=en_US&ref_=as_li_ss_tl
  • REKLAMA
  • #2 21932270
    256
    Poziom 8  
    Ocena: 6
    Sam również sprawdzałem opinie użytkowników i po przejrzeniu wielu recenzji oraz dyskusji na forach (szczególnie Reddit) wyłania się dość spójny obraz. Największą zaletą tego urządzenia jest to, że bardzo dobrze sprawdza się do szybkiego usuwania plam z kanap, foteli, materacy czy tapicerki samochodowej. Jest lekki, poręczny i łatwy do przechowywania. Wielu właścicieli zwierząt chwali go za możliwość szybkiego wyczyszczenia świeżych zabrudzeń bez wyciągania dużego odkurzacza piorącego. Jeśli chodzi o siłę ssania, to trzeba mieć realistyczne oczekiwania. Nie jest to sprzęt klasy profesjonalnej. Odsysa brudną wodę całkiem dobrze, ale tapicerka po czyszczeniu zwykle pozostaje jeszcze wilgotna i potrzebuje czasu na wyschnięcie. Przy mocniejszych zabrudzeniach często trzeba wykonać kilka przejazdów. Minusem jest również pojemność zbiorników. Do wyczyszczenia całej kanapy czy wnętrza samochodu najczęściej trzeba kilka razy wymienić wodę. Przy usuwaniu pojedynczych plam nie stanowi to większego problemu. Jeśli chodzi o trwałość, opinie są podzielone. Sporo osób używa Little Green przez kilka lat bez żadnych problemów, ale można też znaleźć zgłoszenia dotyczące przecieków, zużywających się uszczelek czy problemów z dyszą. Wiele zależy od częstotliwości użytkowania i regularnego czyszczenia urządzenia po zakończonej pracy. Mój wniosek po przeczytaniu wielu opinii jest taki, że to bardzo dobry sprzęt do tapicerki, samochodu i szybkiego usuwania plam, natomiast nie traktowałbym go jako zamiennika pełnowymiarowego odkurzacza piorącego do regularnego prania dużych dywanów. Moim zdaniem, jeśli głównym zastosowaniem będzie tapicerka, meble i auto, to zakup ma sens. Jeśli jednak planujesz często czyścić duże powierzchnie dywanów, warto rozważyć większy model z mocniejszym ssaniem i większymi zbiornikami.
REKLAMA