logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

BMW F30 Android - kamera cofania z tablicy nie wyłącza obrazu po zdjęciu wstecznego

GrzeHofman 15 Lip 2026 09:37 96 1
REKLAMA
  • #1 21938636
    GrzeHofman
    Poziom 4  
    Ocena: 10
    Dzień dobry
    BMW F30, dołożyłem radio Android, chcę dołożyć kamerkę cofania (taka w tablicy rejestracyjnej). Obraz włącza się po wrzuceniu wstecznego, lecz nie chce się zrzucić, gdy go wyłączę pod radiem. Podłączyłem pod 12+, gdyż w sterowaniu jest linia CAN, z tyłu sterowanie spiąłem z zasilaniem kamery, próbowałem przez przekaźnik, lecz nici. Jakieś pomysły dlaczego to tak?
  • REKLAMA
  • #2 21939903
    Filip_GamingYT
    Poziom 9  
    Ocena: 7
    Jak spięte masz zasilanie kamery? Zakładam że wygląda to jak w większości chińczyków aka +12 lampa > zasilanie kamery, masa kamery do karoserii albo - lampy, i sygnałowy +12 lampa przez kabel kamery do reverse trigger w radiu. Wsadzałeś jakiś filtr PWM do zasilania kamery? Czytałem że w BMW zasilanie idzie po PWM i być może ten filtr ma za duży kondensator.
    I co masz na myśli że nie zrzuca się gdy wyłączysz pod radiem? Daj jeszcze info jak idzie ta kamera do radia czy przez zwykłego cincha z sygnałówką czy jakaś konkretna wiązka
REKLAMA