logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Panasonic NV-VP30 - Szuflada DVD problem z zamykaniem szuflady

Sevr7 23 Lip 2026 13:29 45 1
REKLAMA
  • #1 21943727
    Sevr7
    Poziom 2  
    Witam serdecznie, chciałem spytać, czy ktokolwiek miał podobny problem z tym Combem DVD+VHS. U mnie ostatnio zaczęła szwankować szuflada do DVD, bowiem wysuwać się nie ma problemu, gorzej z zamknięciem. Czasem po 10-krotnym klikaniu zamyka się, a nie chcę dopychać ręcznie, bo jeszcze bardziej się zepsuje, wtedy także czy może to być wina silnika, czy może pasek do wymiany? Płyty czyta bez problemu. Pzdr.
    AI: Czy przy próbie zamykania szuflady słychać, że silniczek pracuje / coś się ślizga albo klika, czy jest zupełna cisza i szuflada w ogóle nie próbuje ruszyć?
    Słychać, że pracuje?
    AI: Czy zaglądałeś już do środka i sprawdzałeś stan paska, zębatek oraz prowadnic szuflady - czy pasek nie jest luźny/sparciały albo mechanizm nie jest zabrudzony starym smarem?
    Nie?
  • REKLAMA
  • #2 21943730
    LEDówki
    Poziom 43  
    Ocena: 2590
    Zgaduję, że problemy z paskiem lub sprzęgłem. Domysły powinien potwierdzić ktoś, kto miał z tym do czynienia. Domysły opieram na przygodach z odtwarzaczami i nagrywarkami komputerowymi. Mechanizmy przesuwu szuflady są podobne i bolączki podobne.
REKLAMA