logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zainstalować wygaszacz ekranu bez instalatora w Windows?

gracus7 27 Gru 2005 22:36 936 2
REKLAMA
  • #1 2121052
    gracus7
    Poziom 26  
    Ocena: 201
    witam!
    mam takie nietypowe pytanko!
    otóż ściągnąłem sobie fajny interesujący mnie wygaszacz ekranu lecz nie mam do niego instalki!!!! rozpakowałem go na pulpicie i mam ikonkę na którą klikam i wtedy włącza się ten wygaszacz a jak to zrobic aby ten wygaszacz można było zainstalować na stałe?? w jakim folderze w windowsie są ukryte wygaszacze(szukałem ale bez efektu!!!) i czy jak otworzę ten folder to czy przeciągnięcie czy skopiowanie tam tej ikonki z pulpitu da zamierzony efekt???
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2121143
    bazz
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    ...\WINDOWS\system32
    tutaj masz wszystkie wygaszacze ekranu, jezeli Twoj plik ma rozszezenie scr to wrzuc go tutaj i powinien działac ;)
    Pozdrawiam Amerikan

ps. aby znaleźć wszystkie wygaszacze rozmiesc ikony wedłuk typu i wygaszacze powinny znaleźc sie na samym dole.
  • #3 2121318
    gracus7
    Poziom 26  
    Ocena: 201
    wielkie dzięki bazz okazało sie że wygaszacze systemowe maja inne nazwy w tym folderze niz na zakładce we własciwościach pulpitu!!!
    jednak samo wklejenie ikonki nic nie dało bo w załadce nie było go widac pomimo że w system32 był !!! dopiero zmiana nazwy i dodanie ss przed głównym członem dało efekt a w zakładce w właściwościach pokazała sie nazwa bez ss i wszystko gra.....

pozdrawiam
REKLAMA