Mam problem. Chcę kupić nagrywarke DVD, ale nie wiem do końca jaka jest dobra, za w miare korzystna cenę. Obecnie mam nagrywarke CD LITEON'a i spisuje sie dobrze. Czy nagrywarki DVD owej firmy tez są dobre? A może lepiej kupić LG... Prosze o pomoc. Z gory dziękuję.
Używam NEC-a ND-3500A, działa bez problemów. Z dwoma LITEON już się zawiodłem: jedna odtwarzacz DVD, druga nagrywarka CD - padły krótko po gwarancji. Pozytywne opinie czytałem o BENQ.
Ja mam GSA-4167B...LG...kosztuje ona porównywalnie z liteonem a jest naprawde dobra ...POLECAM!!
Hmm, a ja mam mieszane uczucia co do tego modelu. U mnie czyste płyty DVD Esperanza 4,7 GB są rozpoznawane jako zwykłe CD o pojemności 700 MB! Na krążku dołączonym do sprzętu znajduje się folder o nazwie "LG_FW_Update" - jak myślicie, czy aktualizacja FirmWare nagrywarki rozwiąże ten problem? No i czy nie jest to niebezpieczne? Moja nagrywarka jest prawie nowa (mam ją od około miesiąca) i nie chciałbym stracić gwarancji...
Cd romy lg to była porażka, co z tego. Ja mam nagrywarkę gsa 4163b poprzednik 4167 i naprawdę spoko. One są robione z hitachi i lg musiało sobie podnieść markę po klapie z cd romami więc się postarali.
i tak też można. z reguły jest tak ,że dana wypalarka czyta najlepiej te płyty które sama wypaliła . bo potem to jest już różnie. z płytami to samo.
a jak ma działać to będzie działało. ja od paru miesięcy używam liteona 1793 i jak na razie może być.
pozdrawiam.
... parę dni temu również stanąłem przed wyborem co kupić i wybrałem NEC ND-4550A oczywiście po zapoznaniu się za wszystkimi za i przeciw taki był mój wybór na razie jestem zadowolony .
Proszę o niepisanie na PW czy E-mail jeśli szukasz pomocy natury technicznej... Odpowiedzi nie oczekuj, a od tego jest tylko forum. Dnia 29.03.2014
Głupota. Kupisz szit i zawsze dostaniesz za to szit - albo.... wezmą Ci to do naprawy. Powkurzasz się tylko.
Najlepiej kupić LG, jakikolwiek model. Żaden Liteon, Aopen, Benq czy Plextor!!!!
NEC'i też są ok. Miałem kiedyś taki CD-ROM - czytał wszystko Mam teraz drugą z kolei nagrywarkę LG (teraz DVD) i działa jak nówka.
Moja stara zwykła nagrywarka LG (nie DVD) już 3-letnia, nadal służy u mojej dziewczyny, jak nowa.
Naprawde polecam.
Co do awaryjności - zawsze istnieje takie ryzyko, nawet jeśli chodzi o LG. Przyjmuje się ok. 3% uszkodzonych urządzeń z partii. Dla innych firm (a raczej nie firm) ten procent jest wyższy
Ja mam DW1640 Benq (moze nie wszyscy wiedza ale PLEXTOR kupuje bebechy wlasnie od BENQ)
Jak dla mnie rewelacja
Bardzo dobrze nagrane plyty ,nawet te gorszego gatunku.
Poczytaj na CDRINFO.PL
Głupota. Kupisz szit i zawsze dostaniesz za to szit - albo.... wezmą Ci to do naprawy. Powkurzasz się tylko.
Najlepiej kupić LG, jakikolwiek model. Żaden Liteon, Aopen, Benq czy Plextor!!!!
NEC'i też są ok. Miałem kiedyś taki CD-ROM - czytał wszystko Mam teraz drugą z kolei nagrywarkę LG (teraz DVD) i działa jak nówka.
Moja stara zwykła nagrywarka LG (nie DVD) już 3-letnia, nadal służy u mojej dziewczyny, jak nowa.
Naprawde polecam.
Co do awaryjności - zawsze istnieje takie ryzyko, nawet jeśli chodzi o LG. Przyjmuje się ok. 3% uszkodzonych urządzeń z partii. Dla innych firm (a raczej nie firm) ten procent jest wyższy
no nie do konca sie z tym zgadzam że LG to nagrywarki z najwyższej półki. Oczywiście poprawili sie w swoich wyrobach, ale pamietam jeszcze z sprzed 3 lat BEZNADZIEJA.
Duzo zalezy od tego jaki towar sie trafi. Moze byc fabrycznie uszkodzony, lub źle zrobiony i zepsuje sie po 3 miesiacach. I dobrym firmom zdarza się sprzedać syf, jest to niestety loteria, w kotorej prawdopodobienstwo kupienia badziewia spada ze wzrostem ceny.
Pozdrawiam!!
Nie kupuj Lite-On! Od wersji 1633 nie zrobili juz nic godnego polecenia. Ja ostatnio polecam nagrywarki Samsunga. Wiekszosc osob uwaza je za dosc slabe ale od czasu polaczenia Samsunga z Toshiba zaczeli robic naprawde niezly sprzet. Mialem okazje porownac kilka modeli Samsunga z 2 modelami LG - w sumie byly porownywalne. Zastanawia mnie jednak bardzo slaba korekcja bledow w LG w trakcie kiedy Samsung przeczytalby pewnie deske... No i NEC... Ta firma tez jest godna polecenia. Ma ciekawa wlasciwosc - mianowicie porafi nagrywac szybciej niz przewiduje to predkosc plty (np. Platiniumy x8 nagrywalem x12).
Na temat innych nagrywarek wole nic nie mowic bo zadnej nie mialem okazji intensywniej wytestowac.
Obenie używam LG GSA-4167B wszystko jest OK ! jedno co mnie denerwuje w tym modelu to... zbyt długo trzeba czekać , aż odczyta dane z ,,krążka,,
dam jej za to 8 pkt.
A ja mojej Benq daje 11 na 10 pkt.
Wszystko pali i czyta.
jest over speed czyli plyty x8 pali x 16 i to z niezla korekcja bledów
uwierzcie mi
patrzcie na forum cdrinfo.pl
150 stron na jej temat