logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

CrystalDiskInfo bez adware - gdzie i który plik pobrać?

karij 19 Sie 2026 19:25 99 4
REKLAMA
  • #1 21957514
    karij
    Poziom 5  
    Jak w tytule. Skąd pobrać i jaki plik z crystaldiskinfo, aby nie zawierał niechcianych dodatków (adware itp).
    Oficjalna strona wygląda podejrzanie i przekierowuje na sourceforge. Stamtąd pobrałem plik zip zajmujący niewiele ponad 8 megabajtów opisany jako najnowsza wersja (zawiera różne instalatory), ale komentarze pod nim, na tej stronie twierdzą, że wraz z programem zainstalowały się różne syfy. Pobrałem jeszcze z tej strony plik exe zajmujący około 6 mega, ale mam watpliwości czy to to o co mi chodzi. Bot google w sprawie wersji wolnej od syfów daje na moje oko błędne wyniki.
    Bardzo proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 21957574
    dt1
    Admin grupy komputery
    Ocena: 8310
    Oficjalna wersja bez śmieci jest tu: https://sourceforge.net/projects/crystaldiski...files/9.9.2/CrystalDiskInfo9_9_2.zip/download

Oficjalny link przekierowujący do aktualnej wersji: https://crystalmark.info/redirect.php?product=CrystalDiskInfo - natomiast zanim on przekieruje to pokazuje jakąś reklamę. Na dzień pisania postu wersja 9.9.2 jest aktualna, więc można skorzystać z pierwszego z linków.
  • REKLAMA
  • #4 21957603
    karij
    Poziom 5  
    Dziękuję za odp.
    Pliki jakie pobrałem z sourceforge i jak zip wygląda po rozpakowaniu.

Zip to dokładnie ten sam plik do ktorego prowadzi link od dt1.

Natomiast tutaj zrzut ekranu komentarzy na sourceforge:

Na ten moment na próbe zainstalowałem program z linka qreka (microsoft store). I wydaje się być ok, ale tą metodą nie da się zainstalować programu bez neta. Natomiast przydałby się mi pełny instalator offline, więc jeśli na pewno pliki z zipa powyżej (to co proponuje dt1) są czyste, to w przyszłości będę ich używał.

Edit: Aha na moim pierwszym obrazku widać jeszcze jeden plik, który pobrałem z jakiejś podstrony na sourceforge, specjalnie starszą wersję.
  • #5 21957679
    dt1
    Admin grupy komputery
    Ocena: 8310
    Prawidłowo, po rozpakowaniu pliku zip uruchamiasz aplikacje przez Diskinfo64.
    Są to oficjalne pliki, zawsze z tej lokalizacji pobieram, nigdy nie było problemu.

Komentarze być może dotyczą reklam, które się w linku przekierowującym pojawiają. Ja ich nie widzę, bo bloker reklam robi swoje, natomiast może ktoś kliknął i jakiś śmietnik z reklamy ściągnął.

Czysty plik zip nie ma na pewno żadnych dodatków.
REKLAMA