logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Czy plik „upgrade_loader.pkg” firmy Continental Edison (model 17MB171) może pomóc w przypadku telewi

ssima16 22 Aug 2026 22:43 141 2
ADVERTISEMENT
Treść została przetłumaczona english » polish Zobacz oryginalną wersję tematu
  • #1 21959233
    ssima16
    Level 2  
    Witam, mój telewizor utknął w pętli wyświetlania logo i ponownego uruchamiania. Potrzebuję pliku „upgrade_loader.pkg” o rozmiarze 17MB171, aby zaktualizować go przez USB. Czy ktoś mógłby mi go załączyć lub udostępnić? Dziękuję!
  • ADVERTISEMENT
  • #2 21959578
    Kiermasz
    Level 24  
    Help: 52
    Rate: 199
    Ładowanie firmware może nie przynieść pożądanych efektów jeśli sama kość emmc się uszkodziła.

Nie podałeś też jaki to model telewizora, tylko model płyty.
    Sam model płyty występuje w wielu telewizorach, a wraz z tym sam firmware się różni konfiguracjami z powodu chociażby różnych matryc.

Podejście bezpieczniejsze:
    Wyciągaj kość emmc, pakuj w programator lub wpinaj w interface sdio w RPi, rób obraz kości, sformatuj /data oraz /cache programatorem lub pod linuxem via sdio, wlutuj kość w płytę i powinno wstać bez żadnej zabawy w aktualizacje.
    Szyfrowaniem /data, nie zawracaj sobie głowy.
    W ten sposób wykonasz ręcznie przywrócenie do stanu fabrycznego i wymusisz inicjalizację.

A jak nie wstanie, to dopiero wtedy próbuj wgrywanie aktualizacji na uceglony soft - to jest ryzykowne, ponieważ bootloader może być parowany z CPU, a zostanie nadpisany podczas procesu.

Ja miałem ten sam problem co Ty i przez wgrywanie aktualizacji, straciłem bootloader, a wraz z nim parowane klucze z CPU. Plików do zdalnego zbootowania mojego CPU techniką eISP przez złącze VGA/HDMI, niestety nie było nawet w chińskim internecie. Musiałem wymienić płytę.
    Więc najpierw backup. Potem flash.

Randomowy firmware pod podaną płytę jest tu -> https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic4161842.html#21815117
  • #3 21959631
    yokoono51
    Level 29  
    Help: 177
    Rate: 325
    Cod panel (VESxxxxxx-xx-xx) ???
ADVERTISEMENT