Witam, mój telewizor utknął w pętli wyświetlania logo i ponownego uruchamiania. Potrzebuję pliku „upgrade_loader.pkg” o rozmiarze 17MB171, aby zaktualizować go przez USB. Czy ktoś mógłby mi go załączyć lub udostępnić? Dziękuję!
Ładowanie firmware może nie przynieść pożądanych efektów jeśli sama kość emmc się uszkodziła.
Nie podałeś też jaki to model telewizora, tylko model płyty.
Sam model płyty występuje w wielu telewizorach, a wraz z tym sam firmware się różni konfiguracjami z powodu chociażby różnych matryc.
Podejście bezpieczniejsze:
Wyciągaj kość emmc, pakuj w programator lub wpinaj w interface sdio w RPi, rób obraz kości, sformatuj /data oraz /cache programatorem lub pod linuxem via sdio, wlutuj kość w płytę i powinno wstać bez żadnej zabawy w aktualizacje.
Szyfrowaniem /data, nie zawracaj sobie głowy.
W ten sposób wykonasz ręcznie przywrócenie do stanu fabrycznego i wymusisz inicjalizację.
A jak nie wstanie, to dopiero wtedy próbuj wgrywanie aktualizacji na uceglony soft - to jest ryzykowne, ponieważ bootloader może być parowany z CPU, a zostanie nadpisany podczas procesu.
Ja miałem ten sam problem co Ty i przez wgrywanie aktualizacji, straciłem bootloader, a wraz z nim parowane klucze z CPU. Plików do zdalnego zbootowania mojego CPU techniką eISP przez złącze VGA/HDMI, niestety nie było nawet w chińskim internecie. Musiałem wymienić płytę.
Więc najpierw backup. Potem flash.