logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Diora WS 504 - dym, grzejące się rezystory, przekaźnik nie działa, co sprawdzić?

mikop1 30 Gru 2005 10:02 1513 5
REKLAMA
  • #1 2129470
    mikop1
    Poziom 2  
    Mam wzmacniacz diora ws 504 wrocil on z naprawy pogral kilka dni i nagle wydobyl sie z niego dym :( spalily sie rezystory r518 i r 520 bezpieczniki sa cale!!! ale po wlaczeniu nie zaskakuje przekaznik i grzeja sie strasznie rezystory r 531 lub r532 nie jestem pewien ktory z nich. po wylutowaniu stk z prawego kanalu jest ok wzmacniacz gra na lewym czy jest jakas szansa ze stk ocalal ? :) co musze sprawdzic.

No i jeszcze jeden problem w stanie czowania strasznie sie grzeje co musze zrobic zeby to zmienic ?

Dzieki za podpowiedzi.
  • REKLAMA
  • #2 2129758
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 2130369
    timon125
    Poziom 24  
    Ocena: 31
    goście z serwisu zrobili swoje ale czy to będzie działać to juz ich nie obchodziło.z podróbami jest tak że jedne cdziałają dobrze a inne nie.nowy stk i zaczynamy od początku.
  • REKLAMA
  • #4 2133178
    mikop1
    Poziom 2  
    Tak myslałem ze to stk nawalil ale zastanawialo mnie to dlaczego bezpieczniki są całe

A co powiecie o 2 problemie czemu sie tak grzeje w stanie czowania
    normalnie ciepła czuc przez obudowa co musze zrobic zeby ten problem zniknol ?
  • REKLAMA
  • #5 2133535
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #6 2133860
    mikop1
    Poziom 2  
    nie 2 kanal jest ok jedzie na orginalnej koncowce stk co do 8 Ω to tego właśmie nie jestem pewien ( na kolumnach pisze 8 Ω ale musze to jeszcze sprawdzić) a niestety miernik mi siadł i nie mam jak sprawdzic ale imprez na nim nie robie :) wiec narazie pociagnie

Dzieki za pomoc powymieniam troszke cześci i zobaczymy jaki bedzie efekt :)

A mam jeszcze problem z ws 704 jeden z kanałów gra gra i nagle znika dżwięk jak sie ruszy potencjometrami od basu od basu na korektorze ( energicznie góra dół )to zaczyna grac cos takjakby sie zatykal co to moze byc ???

No i jeszcze korektor od 704 nagle przestało działać widmo

Zgóry dzieki za odpowiedz Narazie i szczesliwego nowego roku :)
REKLAMA