logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak polskich znaków w napisach na Philips DVP3010 - aktualizacja oprogramowania?

Sajew 30 Gru 2005 19:02 2715 7
REKLAMA
  • #1 2131310
    Sajew
    Poziom 10  
    Witam, mam odtwarzacz philips dvp3010 i podczas filmu to w napisach nie wyswietla mi polskich znakow, sa do niego jakies aktualizacje czy cos??
  • REKLAMA
  • #2 2134254
    Witold5
    Poziom 32  
    Ocena: 728
    Witam.Miałem ten sam problem,tylko z "LG".Zadzwoniłem do firmy,przysłali kuriera i teraz jest super.Oczywiście gratis.Powiedzieli,że zrobili aktualizację DVD.
  • REKLAMA
  • #3 2140532
    herrman
    Poziom 14  
    Ocena: 17
    Witam.
    Tak, zadzwoń do serwisu gwarancyjnego, a najlepiej przeczytaj dokładnie instrukcję obsługi. Np. w Thomsonach w menu jest język napisów, ale to wcale nie dotyczy polskiej czcionki - w menu nie ma nic innego na ten temat. Jednak trzeba przełączyć pewną opcję i wszystko chodzi prawidłowo. Jest ona trochę ukryta, ale opisane jest to w instrukcji. Tutaj może być podobnie. A może rzeczywiście trzeba zaktualizować Soft. Philips ma uaktualnienia na swojej stronie internetowej. Ściągasz, nagrywasz na płytkę, wkładasz do odtwarzacza i po kłopocie. Ale najlepiej zadzwoń do serwisu.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 2182870
    gho_st
    Poziom 11  
    Instrukcja obsługi - Ustawianie czcionki napisów filmu w formacie DivX (str. 137)
  • #5 2222583
    kajtekpl
    Poziom 2  
    Zgadza się str. 137. Pytanie tylko co da mi czcionka z cyrlicą?
  • REKLAMA
  • #6 2222657
    gho_st
    Poziom 11  
    Ustaw, uruchom film... to się przekonasz.
  • #7 2222975
    kajtekpl
    Poziom 2  
    Zaintrygowałeś mnie. Sprawdzę. Jakie mam ustawić kodowanie znaków w pliku txt?

Dodano po 1 [godziny] 27 [minuty]:

Zamiast Cyrlicy wybrałem Europe Środkową i są polskie literki :)
  • #8 2224302
    gho_st
    Poziom 11  
    ...prawda, że proste :D

Miłego oglądania.

Podsumowanie tematu

✨ Problem braku polskich znaków w napisach na odtwarzaczu Philips DVP3010 może wynikać z ustawień kodowania znaków lub wymagać aktualizacji oprogramowania. Użytkownicy sugerują kontakt z serwisem gwarancyjnym oraz sprawdzenie instrukcji obsługi, gdzie opisane jest ustawianie czcionki napisów, zwłaszcza dla formatu DivX. Kluczowe jest ustawienie odpowiedniego kodowania znaków w pliku napisów – zamiast cyrlicy należy wybrać kodowanie Europe Środkowej, co umożliwia poprawne wyświetlanie polskich liter. Aktualizacje oprogramowania (softu) dostępne na stronie producenta mogą również rozwiązać problem. W podobnych przypadkach u innych marek, np. LG, serwis wymieniał oprogramowanie, co skutkowało poprawą działania napisów.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA