logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP 840C - brak czerwonego koloru po napełnieniu kartridża, co robić?

pjerdon 30 Gru 2005 20:02 1588 9
REKLAMA
  • #1 2131567
    pjerdon
    Poziom 2  
    A więc napełniłem kartridż bo sie skończył czarny i kolorowy, i wszystko spoko.Drukuje i nagle...niebieski, jest,żólty,jest,czerwony...nie ma. niemam czerwonego napełniałem od nowa 5 razy!!! czemu niema czerwonego???

Moderowany przez kosmita:

Przenioslem z Drukarki, kserokopiarki i plotery
    Wpis dokonany w dniu: 2005-12-30 o godzinie: 20:18

• REKLAMA
  • #2 2131819
    Artee18
    Poziom 22  
    Ocena: 18
    Czy dobrze odpowietrzyłes pojemniki?
  • #3 2131823
    pjerdon
    Poziom 2  
    A co masz na myśli dokładniej mówiąc?
  • REKLAMA
  • #4 2132299
    electro_Nick
    Poziom 33  
    Ocena: 203
    Trzeba po napelnieniu odessac powietrze z glowicy specjalna strzykawka, albo gębą(ja tak robilem...). Poza tym sprobuj przeczyscic spirytusem na wacie przeczyscisc dysze.
  • REKLAMA
  • #5 2132377
    pjerdon
    Poziom 2  
    A mam pytanie powiesz gdzie dokładnie są te dysze??
  • #6 2132407
    electro_Nick
    Poziom 33  
    Ocena: 203
    Z tego co pamietam to w drukarkach HP dysze sa na glowicy, czyli tam gdzie wkladasz kasetki z tuszami, ale jak jest w tej 840C to konkretnie nie wiem, musialbym ja zobaczyc...
  • #7 2135383
    Artee18
    Poziom 22  
    Ocena: 18
    Po wyjęciu pojemników powinieneś umieścić go w specjalnej podstawce(zwykle dodają ją do uzupełniaczy)a następnie odessać strzykawką nadmiar powietrza:)pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #8 2135540
    pakuz
    Poziom 14  
    To chyba standard w tych drukarkach. Ja mam hp845c i czarny tusz napełniam sam i jest okej. Ale jak dałem kolor do napełnienia to już nie mam z niego pożytku, mam podobne problemy. Czyszczenie nie daje za wiele
  • #9 2243159
    pjerdon
    Poziom 2  
    No to cóż począć moi drodzy???
  • #10 2248978
    dartomis
    Poziom 16  
    Ocena: 16
    Możesz jeszcze namoczyć głowicę płynem do czyszczenia CD i odczekać trochę.Ewentualnie uległa uszkodzeniu elektronika na kartridżu.Wtedy wymiana tylko pozostaje. Jak będziesz kupował kartridż regenerowny- to tylko z gwarancją!!

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy braku czerwonego koloru po wielokrotnym napełnieniu kartridża w drukarce HP 840C. Pozostałe kolory (niebieski, żółty) działają poprawnie, jednak czerwony nie pojawia się na wydrukach mimo pięciokrotnego napełniania. Rozwiązania sugerowane w dyskusji obejmują odpowietrzenie pojemników z tuszem poprzez odessanie powietrza ze głowicy za pomocą specjalnej strzykawki lub ustami oraz czyszczenie dysz spirytusem na wacie. Dysze znajdują się na głowicy drukującej, czyli w miejscu wkładania kartridży. Dodatkowo zaleca się moczenie głowicy w płynie do czyszczenia płyt CD, co może pomóc w usunięciu zatorów. W przypadku uszkodzenia elektroniki kartridża konieczna jest jego wymiana, przy czym przy zakupie kartridża regenerowanego warto zwrócić uwagę na gwarancję. Podobne problemy występują także w modelu HP 845C, gdzie napełnianie tuszu kolorowego bywa problematyczne mimo poprawnego działania czarnego tuszu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA