logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Funai V-8008CM - jak naprawić skaczący obraz i jasne pasy?

wacek2000 31 Gru 2005 00:19 1482 2
REKLAMA
  • #1 2132580
    wacek2000
    Poziom 19  
    Ocena: 6
    Podczas odtwarzania na obrazie od góry i od dołu pojawiają się jasne pasy (jakby zły traking) a nieco póżniej ( ok. jednej min.) obraz skacze w pionie. Jeśli na podglądzie przewinę taśmę kilka sekund do tyłu i włączę pley obraz odtwarzany jest stabilny, idealny. Taki sam manewr ale po przewijaniu na podglądzie do przodu - obraz nie ulega poprawie.
    Przy nagrywaniu obraz skaczący i z pasami jak wyżej. Nie mogę wypróbować tricku z odtwarzania bo podczas nagrywania nie mogę przewijać do przodu lub do tyłu jak przy odtwarzaniu. Prawdopodobnie gdybym trochę odwinął taśmę do tyłu bez zatrzymywania mechanizmu nagrany obraz byłby idealny. Ponieważ nie znam się na magnetowidach proszę o radę dlaczego tak się dzieje i jak to naprawić.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2132877
    maryann
    Poziom 37  
    Ocena: 337
    Popatrz na prowadzenie tasmy- jest źle ustawiana na prowadnicach, skutkiem tego źle opasywana. Pociągnięcie jej w drugą stronę sprtawia, że wskoczy na swoje 'tory' i potem już chodzi. Przyczyn może byc wiele; nie pamiętam co konkretnie u mnie było powodem.
  • #3 2899117
    wacek2000
    Poziom 19  
    Ocena: 6
    Regulacja toru prowadzenia taśmy na pachołkach pomogla.Koniec tematu.
REKLAMA