logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak przekonwertować AVI do MPG i OGG do WAV? Programy do konwersji plików

slawny7 01 Sty 2006 14:01 1749 8
REKLAMA
  • #1 2135657
    slawny7
    Poziom 18  
    Ocena: 23
    Jak przekonwertować AVI do MPG, żeby wypalić na płytce? Wiem, że z MPG do AVI nie ma problemu, ale odwrotnie?

Kolejna sprawa, to program do konwersji plików vorbis...
  • REKLAMA
  • #2 2135675
    edekk
    Poziom 26  
    Ocena: 115
    Tmpg Enc robisz nim co chcesz.Ma dodatkowo standardowo ustawione opcje do konwersji na VCD , SVCD itp.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 2135903
    slawny7
    Poziom 18  
    edekk napisał:
    Tmpg Enc robisz nim co chcesz.Ma dodatkowo standardowo ustawione opcje do konwersji na VCD , SVCD itp.

Już kiedyś próbowałem tsunami. Coś jest nie tak, bo program twierdzi że nie może otworzyć pliku. Jestem cały głupi. Nie dziwiłbym się gdybym eksperymentowal z jednym filmem... Hmm, a moze domyślne ustawienia programu trzeba zmienić?
  • REKLAMA
  • #5 2135967
    mariomarlon
    Poziom 11  
    Witam dopiero się zalogowałem -Ja Używam WinAVI Video Converter v.7.1 program jest ok radzi sobie z wszelkimi konwersjami plików -trzeba zainstalować do niego ffdsow......polecam pozdrawiam w Nowym Roku!!
  • #6 2137322
    Adwil
    Poziom 15  
    Ocena: 5
    Też używam WinAVI Video Converter 7.1
    Download - http://www.winavi.com/WinAVI_Video_Converter.exe

a co do plików ogg - mp3 to polecam programi CD - DA Extractor
    Download - http://www.download.com/Easy-CD-DA-Extractor/3000-2140_4-10475544.html?tag=pdp_prod
    trzeba jeszcz kliknąć na dwonload now

Pozdrawiam i mam nadzieje że pomogłem AdwiL

P.S czemu nie działa html?
  • #7 2137567
    radocha
    Poziom 28  
    Ocena: 32
    a ja mam podobny problem. Szwagra znajomy kręcił bachora (jakieś jasełka), wyjarali płyte DVD, pliki są xxx.vob ale tylko niektóre DVD to czyta, u mnie w pracy tylko na jednym kompie rusza, a i to szarpie okrutnie i bez dźwięku i męczą mnie coby coś z tym zrobić, a ja bidny nie wiem co. Najlepiej by było przekonwertować na cokolwiek, aby łatwo czytelne , np na jakiegos mpga czy divixa czy cholera wieco ???
  • #8 2137572
    puly
    Poziom 1  
    Witam.
    Co do konwerterow polecam zajrzec na stronke: http://www.programs.pl/podkategoria,Multimedia,Konwertery_plikow_video,1,1.html
    Sa tam rozne programy do konwersji na inne formaty.
    Wazna sprawa jest jakiego komputera uzywasz do odtwarzania dvd, z wlasnego doswiadczenia wiem ze komputery ze starymi kartami graficznymi (czyli od nvidia tnt2 w dol] są problemy z przetwarzaniem i wyswietlaniem obrazu, wystepuja rozne problemy z iloscia wyswietlanych klatek na sekunde. Mocniejsze karty radzą sobie z tym bez problemu.
    Warto jeszcze spojrzec na wlasciwosci pliku, bycmoze przy kreceniu filmu lub poprzedniej konwersji zostal zakodowany w malej ilosci klatek [20/s i mniej]
    Jesli chodzi o dzwiek moze brak kodekow? bycmoze pan operator kamery zakodowal dzwiek w DolbyDigital i stad problemy z odtwarzaniem dzwieku.
    Jak wygląda sprawa z odtwarzaniem na stacjonarnym dvd niewiem bo nie posiadam takowego.

--
    Pozdrawiam Pawel[/url]
  • #9 2899864
    slawny7
    Poziom 18  
    Adwil napisał:
    Też używam WinAVI Video Converter 7.1
    Download - http://www.winavi.com/WinAVI_Video_Converter.exe

a co do plików ogg - mp3 to polecam programi CD - DA Extractor
    Download - http://www.download.com/Easy-CD-DA-Extractor/3000-2140_4-10475544.html?tag=pdp_prod
    trzeba jeszcz kliknąć na dwonload now

Pozdrawiam i mam nadzieje że pomogłem AdwiL

P.S czemu nie działa html?

Zadziałało... Jakiś czas temu znalazłem coś prostrzego. Zapomniałem nazwę, ale soft pochodzi z firmy cyberlink i dołączany jest do nagrywarek lg. Wpradzie jakość pliku wynikowego jest gorszej jakośći niż z winavi, ale za to kreator jest prosty w obsłudze i konwersja trwa znacznie krócej.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy konwersji plików wideo AVI do formatu MPG, aby umożliwić ich nagranie na płycie, oraz konwersji plików audio OGG do WAV. Do konwersji AVI na MPG polecane są programy takie jak TmpgEnc, który oferuje gotowe ustawienia do formatów VCD i SVCD, oraz WinAVI Video Converter w wersji 7.1, który wymaga instalacji kodeków ffdsow i radzi sobie z różnymi formatami. Alternatywnie wskazano stronę z wieloma konwerterami wideo. W przypadku problemów z odtwarzaniem plików VOB z DVD sugerowano konwersję do formatów MPG lub DivX dla lepszej kompatybilności. Do konwersji plików OGG na MP3 rekomendowany jest program Easy CD-DA Extractor. Wspomniano także o prostszym oprogramowaniu firmy Cyberlink dołączanym do nagrywarek LG, które oferuje szybszą konwersję kosztem jakości. Poruszono kwestie kompatybilności sprzętowej, takie jak wpływ starszych kart graficznych na płynność odtwarzania oraz możliwe problemy z kodekami dźwięku, np. Dolby Digital.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA