Mam dosyć dziwny problem z Zaporą systemową. Przy próbie wejścia przez Panel Sterowania do "Zapory systemu Windows" wyświetla mi się komunikat "Z powodu niezidentyfikowanego problemu system Windows nie może wyświetlić ustawień Zapory systemu Windows".
Co mam na to poradzić? W czym moze być problem?
PS. Posiadam Windows XP Professional z zainstalowanym Service Pack'iem 2...
Na screenie widać co pokazuje w Centrum zabezpieczeń systemu Windows
Skanowałem skanerami i nic nie pomaga..
Zablokowało mi to udostepnianie internetu do laptopa...
Na screenie widać co pokazuje w Centrum zabezpieczeń systemu Windows
Logfile of HijackThis v1.99.1
Scan saved at 16:46:50, on 2006-01-01
Platform: Windows XP Dodatek SP2 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)
Moze panel sterowania/narzedzia administracyjne/zarzadzanie komputerem badz uslugi - sprwdz w jakim stanie jest usluga 'centrum zabezpieczen'. Powinna byc uruchomiona, a jej wlaczenia powinno byc automatyczne. Mozna ja przez przypadek wylaczyc gdy szuka sie wylaczenia opcji autoupdate.
Pretensje proszę mieć WYŁACZNIE do siebie. Kiedy kolega raczył nas poinformować, że jakieś pliki mogły zostać usunięte przy okazji odwirusowywania systemu? A nazwy tych plików kolega podał? Antywirus podejmując jakąkolwiek akcję rejestruje wszystko w logu. jedynym znanym mi szkodnikiem, nie rejestrującym swoich działań jest zazwyczaj uzytkownik.
Zarejestruj konto, Zaloguj się i bądź aktywny na forum, a wtedy reklamy nie będą się pojawiać. Otrzymaj punkty za rejestrację oraz odpowiedzi.
✨ Problem dotyczył niemożności uruchomienia Zapory systemu Windows na systemie Windows XP Professional z Service Pack 2. Próba wejścia do ustawień zapory przez Panel Sterowania skutkowała komunikatem o niezidentyfikowanym problemie. Usługa Zapory systemu Windows nie była widoczna w konsoli usług, co uniemożliwiało jej uruchomienie. Skanowanie systemu programem HijackThis nie wykazało infekcji ani podejrzanych procesów. Próby wyłączenia zapory w trybie awaryjnym nie przyniosły efektu. Zalecano sprawdzenie stanu usługi „Centrum zabezpieczeń” oraz usługi Zapory systemu Windows poprzez konsolę services.msc. Odwołano się także do oficjalnej porady Microsoft (KB892199), która jednak nie rozwiązała problemu. Ostatecznym rozwiązaniem okazała się reinstalacja Service Pack 2, po której zapora zaczęła działać poprawnie. Problem mógł być spowodowany usunięciem plików systemowych przez program antywirusowy podczas usuwania wirusów, co skutkowało brakiem usługi zapory w systemie. Wygenerowane przez model językowy.