logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens AX72 - komputer nie wykrywa telefonu przez kabel USB z Allegro

lolek99 03 Sty 2006 22:20 2757 14
REKLAMA
  • #1 2143937
    lolek99
    Poziom 16  
    Ocena: 1
    czesc mam problem kupilem na allegro kabel do siemensax72 http://allegro.pl/show_item.php?item=78910152 i kiedy podlaczam kabel do komorki i USB to komputer nie wykrywa mi wogole komorki. niewiem co jest nie tak. prosze o pomoc
  • REKLAMA
  • #2 2144695
    guardini
    Poziom 2  
    Sam kabelek, to jednak nie wszystko. Musisz jeszcze mieć jakiś programik, który umożliwia przesyłanie danych. Ja do siemensa używam:
    Mob Time Cell Phone Menager. Jest on dostępny w internecie.
  • #3 2145915
    lolek99
    Poziom 16  
    nigdzie nie moge znalezc tego programu zeby go sciagnac. mozes zmi napisac gdzie go moge sciagnac?
  • #4 2146773
    zbigniew tomczak
    Poziom 23  
    Ocena: 29
    pobierz--MPM(Mobile Phone Manager) ze strony-www.siemens.pl--bardzo dobry program do nowych siemensów--po polsku-obsługuje kable USB-IrDA-Bluetooth---WIN98-ME-WIN2000-XP.

pozdrawiam*****j
  • REKLAMA
  • #5 2146958
    lolek99
    Poziom 16  
    pobralem zainstalowalem i dalej mi komp nie wykrywa fona;/
  • #6 2147278
    mleczyk84
    Poziom 2  
    Witam. Może się mylę, ale nie wiedziałem żebyś pisał coś o instalacji sterowników, może w tym tkwi problem.

pozdro
  • #7 2147296
    NightHawk121
    Poziom 16  
    Ocena: 5
    A ja miałem taką śmieszną historyjkę. Otóż na końcówce do telefonu naklejka z napisem była umiejscowiona odwrotnie kiedy ja myślałem że musi być u góry. Sprawdź czy wszystko poprawnie podłączyłeś.
  • #8 2148816
    zbigniew tomczak
    Poziom 23  
    Ocena: 29
    program to nie wszystko--kabel musi być prawidłowo zainstalowany(sterowniki) musi być widziany przez system i dopiero wtedy podłączasz telefon..
    szczegółowo opisywałem w marcu lub kwietniu 2005r.--noki i siemensie--duzo pisania----poszukaj....

pozdrawiam******
  • #9 2152575
    lolek99
    Poziom 16  
    aj mysle ze tu nie chodzi osterowniki tylko o komorke.
  • REKLAMA
  • #10 2153032
    wapster89
    Poziom 15  
    Ocena: 2
    No wlasnie, mozliwe ze to wina telefonu. Ja bym najpierw rozebral tel i sie rozgladna w srodku, moze nawet z gniazdem jest co s nie tak.
  • #11 2153071
    Dvix
    Poziom 1  
    wlasnie ja tez mam taki problem tylko ze z siemensem cf62 kupilem kabel robie wsyzstko wedlug instruckji i wykrywa ze nieznane urzadzenie USB nie wykrywa sterownikow do kabla i nie weim co robic juz wymienialem kabel 3 razy ;p a czy moze to byc wina systemu?
    jak cos to pisac na gg 6961222 bo jestem bardo zajety i raczej rzadko bede wchodizl na forum ;]

EDIT:
    oo mialem taki sam dokladnie i nie chodzil :cry: teraz mam jakis "USB data cable (connectivity adapter cable) na plytce jest program "MPM"
  • #12 2153239
    sharic
    Poziom 16  
    Ocena: 22
    Siedziałem nad tym pare godzin .Kabel inny bo RS do C55 serwisowy kupiony w Media M i znalazłem ze musi mieć we wtyczce telu dwo rezystorki .Wlutowałem i MPM ruszył z kopyta wykrył C65 CXT70 i C75 sprawdż czy takowe są?
  • REKLAMA
  • #13 2154888
    lolek99
    Poziom 16  
    niestety nie powiem Ci czy sa tam takowe rezystorki bo nie znam sie na tym:( moze pogadamy na gg?
  • #14 2180774
    sharic
    Poziom 16  
    Ocena: 22
    Kupiłem USB forever i ruszył bez zbędnych pytań na MPM.We wtyczce tysz ma 5 kabli .
  • #15 2213972
    prei
    Poziom 13  
    Ocena: 11
    Ja mam CX65 i oczywiście kabelek. Pomimo że Pan sprzedawca był pewien że daje mi właściwy kabel nie działał. Sprawdź na stronach siemensa http://www.benqmobile.com/cds/frontdoor/0,2241,pl_pl_0_21984_rArNrNrNrN,00.html
    i porównaj właściwy z posiadanym. Ja wymieniłem i jest wszystko ok ;) a tak na marginesie pochwalę program do obsługi Mobile Phone Manager (MPM) który jak pamiętam też jest na stronce siemensa. Pozdrawiam

Dodano po 10 [minuty]:

http://www.benqmobile.com/cds/frontdoor/0,224...253Adownloads_imagePos%253A0,00.html#Firmware
    Na dole tej stronki jest plik do pobrania z MPM

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy braku wykrywania telefonu Siemens AX72 przez komputer po podłączeniu kablem USB zakupionym na Allegro. Dyskusja wskazuje, że sam kabel to nie wszystko – konieczne jest zainstalowanie odpowiedniego oprogramowania, np. Mobile Phone Manager (MPM) dostępnego na stronie Siemensa, które obsługuje kable USB, IrDA i Bluetooth na systemach Windows 98, ME, 2000 i XP. Ważne jest także prawidłowe zainstalowanie sterowników kabla USB, aby system rozpoznał urządzenie. Użytkownicy sugerują sprawdzenie poprawności podłączenia kabla, w tym orientacji wtyczki oraz obecności rezystorów we wtyczce telefonu, które mogą być wymagane do prawidłowej komunikacji. W niektórych przypadkach problem może wynikać z uszkodzenia gniazda telefonu. Podkreślono, że niektóre kable sprzedawane jako kompatybilne mogą nie działać poprawnie, dlatego warto porównać kabel z oficjalnymi specyfikacjami Siemensa lub wymienić na kabel oryginalny lub rekomendowany. Dodatkowo, na stronach Benq Mobile dostępne są pliki do pobrania oprogramowania MPM oraz firmware dla telefonów Siemens, co może pomóc w rozwiązaniu problemu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA