Jankolo, po pierwsze, to ze masz zly nastrój nie musi od razu oznaczać "jeżdżenia" po innych, po drugie gdybym pisal kazda glupote ktora mi przyjdzie do glowy nie byloby tu juz miejsca na inne wpisy, po trzecie - byc moze jestes ekspertem wysokiej klasy, ale widze ze Ty tez nie pomogles specjalnie, poza rzuceniem kilku uwag natury ogolnej. Ja przynajmniej probowalem, na miare mojej moze nienajobszerniejszej wiedzy.
Zerowanie BIOSU - moze niezbyt precyzyjne okreslenie chyba wiadomo co chodzi - wymazanie czesci informacji z BIOSu. BIOS ma zazwyczaj (przynajmniej o ile ja sie orientuje) czesc zapisu w pamieci nieulotnej (dawniej ROM, teraz zazwyczaj flash), czesc zas w ulotnej, podtrzymywanej bateryjnie. Jesli nie ma na plycie zworki, te "ulotna" czesc mozna wyzerowac metoda "czolgowa", odlaczajac na pewien czas baterie podtrzymujaca. Owszem,nie wszedzie da sie to zrobic, ale wiem skadinad o kims, kto w ten sposob rozwiazal problem hasla. Oczywiscie wyzerowal w ten sposob nie tylko haslo, ale i inne wpisy, no ale coz - wojna wymaga ofiar. Mozna skonfigurowac ponownie.
Skoro to laptop HP, tak jak pisalem warto wejsc na
www.hp.pl.
Poza manualami itd. maja tam tez wsparcie techniczne. Nie korzystalem osobiscie, ale jak rozumiem mozna im zadac pytanie i powinni odpowiedziec.
A, znalazlem tez stronke o podobnych problemach - moze cos pomoze:
http://www.chip.pl/arts/archiwum/n/articlear_89458.html
A jankolo zycze w Nowym Roku pogody ducha i lepszego nastroju.