logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

GAL16V8 -przykłady wykorzystania układu.Chodzi o schematy, opisy działania itp

kesick1 05 Sty 2006 12:35 1487 3
REKLAMA
  • #1 2148548
    kesick1
    Poziom 11  
    Czy ktoś ma jakieś przykłady wykorzystania układu GAL16V8? Chodzi mi o schematy, opisy działania itp. Układziki mogą być naprawdę proste.
    Z góry dzięki.
  • REKLAMA
  • #2 2155190
    kesick1
    Poziom 11  
    Hmm... to dziwne, takie popularne układy i nikt nie słyszał o ich wykorzystaniu? Wiem, że są często używane jako dekodery adresów. Ale to trochę za mało - potrzebne mi są jakieś schematy układzików. pllllisss!!
  • REKLAMA
  • #3 2155516
    elektryk
    Poziom 42  
    Ocena: 241
    One są tak popularne że to pytanie brzmi tak samo jakbyś zapytał o wykorzystanie tranzystora. Układy te mogą być wykorzystane jako realizacje dowolnej (są ograniczenia sprzętowe) funkcji logicznej (np dekodera adresowego), lub realizacji automatu stanowego (przerzutniki i logika).
  • #4 2155608
    shg
    Poziom 35  
    Ocena: 135
    No w zasadzie bardzo rzadko używa się ich do czegoś innego niż dekodery adresowe.
    Hmmm, schemat...
    No więc tak, wejścia GALa podłączone są do magistrali adresowej, a wyjścia do końcówek /OE, czy /CE, albo innych sterujących odpowiednich układów. Poza tym podłączone jest jeszcze zasilanie. :P
    I to wszystko.
REKLAMA