logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Amica PA5580B421 - nie pobiera płynu, źle wiruje, za dużo wody w bębnie

@ELEKTRDA@ 05 Sty 2006 20:08 3706 7
REKLAMA
  • #1 2149969
    @ELEKTRDA@
    Poziom 2  
    Witam.
    Od razu na wstępie przyznam się , że nie jestem elektrykiem, nie znam się na tym , ale nurtują mnie dwa a w zasadzie trzy pytania, związane z moją pralką.
    Dzisiaj był Pan zajmujący się naprawą. Wymienił kilka części, zauważyłam poprawę , niemniej jednak pralka nadal nie działa w pełni sprawnie. TZn. nie pobiera płynu do płukania z komory, zle wiruje i za dużo wody wlewa sie do bębna.
    Następna "wizyta" w przyszłym tygodniu, ale ja jestem tak zirytowana ciągłymi problemami z tą pralką , ze w końcu znalazłam to forum , zalgowałam się i liczę na udzielenie odpowiedzi <fachowej>.

Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 2150041
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 2150121
    @ELEKTRDA@
    Poziom 2  
    Bleble napisał:
    jakie części zostały wymienione ?
    jeśli pobiera za dużo wody to może być zapchany układ hydrostatu (presostatu)

Dziękuję za szybka reakcję.
    Zstał wymieniny programator, trójnik i grzałka.
  • REKLAMA
  • #4 2150155
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #5 2150421
    @ELEKTRDA@
    Poziom 2  
    Programatr był częściwo przepalony.
  • #6 2150533
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #7 2150763
    @ELEKTRDA@
    Poziom 2  
    Dziękuję za dobre rady. Skorzystałam wreszcie z wyszukiwarki, na część pytań odpowiedz znalazłam, ale nigdzie nie zdłałam wyczytać , dlaczego ona tak słabo wiruje? Wszak nie jest już nowa, ale przed kapitalnym rozkładem, że też tak to nazwę, wirowała znacznie lepiej.
  • #8 2150831
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  

Podsumowanie tematu

✨ Pralka Amica PA5580B421 ma problemy z pobieraniem płynu do płukania, słabym wirowaniem oraz nadmiernym napełnianiem bębna wodą. Wymieniono programator (częściowo przepalony), trójnik oraz grzałkę, co przyniosło częściową poprawę. Podejrzewa się zapchany układ hydrostatu (presostatu) jako przyczynę nadmiernego poboru wody i problemów z wirowaniem. Dodatkowo, osad kamienny na elementach wewnętrznych pralki, takich jak grzałka, pompa i zbiornik, może wpływać na jej nieprawidłowe działanie. Zalecane jest dalsze sprawdzenie i oczyszczenie układu hydrostatu oraz kontrola stanu elementów wewnętrznych pod kątem kamienia.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA