logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

TEVION 7115VTS A TV17XL.6 - Jak wejść w tryb serwisowy i zmienić standard fonii?

segal1 05 Sty 2006 22:21 1659 9
REKLAMA
  • #1 2150597
    segal1
    Poziom 21  
    Ocena: 16
    TEVIO 7115VTS A chassis 17XL.6 Jak wejśc w tryb serwisowy i czy trybie serwisowym jest możliwość zmiany standartu fonii.Ma jeszcze inny problem odbiornik mi śnieży mam wrażenie ,że problem leży w ustawieniu ARW bo postawiłem inną głowice i dalej był taki sam efekt.Dopiero jak wszedłem w menu w regulacje niwelowania szumów i ustawiłem na maxa to można powiedzieć ,że jest jako tako.Proszę o pomoc.

Poprawiono tytuł. (am)
  • REKLAMA
  • #2 2150628
    rroman
    Poziom 29  
    Ocena: 17
    Witam!
    Próbuj tak jednocześnie czerwony i niebieski na pilocie i nie dłużej niż 5 sekund TV.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #3 2150657
    Grzeg1972
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    spróbuj na pilocie nacisnąć jednocześnie czerwony i niebieski a następnie na klawiaturze lokalnej przytv jednocześnie chyba P+ vol - (nie wiem czy to akurat p+ VOl- ale są to 2 środkowe przyciski)
  • #4 2150660
    segal1
    Poziom 21  
    Próbowałem czerwony ,niebieski na pilocie a na klwiaturze lokalnej vol- i pro+ alt to nie to.Potem czerwony ,niebieski na pilocie i pro-i pro+ i dalej nic.Czy ten sposób który napisałeś rroman jest do tego modelu ?
  • #5 2150674
    Grzeg1972
    Poziom 11  
    spróbuj na pilocie nacisnąć jednocześnie czerwony i niebieski a następnie na klawiaturze lokalnej przytv jednocześnie chyba P+ vol - (nie wiem czy to akurat p+ VOl- ale są to 2 środkowe przyciski)
  • REKLAMA
  • #6 2150677
    czarek236
    Poziom 17  
    Ocena: 10
    czerwony i niebieski jednocześnie na pilocie.
    w telewizorze( + siła głosu ) i (- kanały)jednoczesnie.
  • REKLAMA
  • #7 2150678
    rroman
    Poziom 29  
    Ocena: 17
    Witam to jest sposób z 17.1 ale coś sobie kojażę że to też pasuje i tak wchodziłem. do17.6 ,po czerwonym i niebieskim wciśnij przycisk TV też na pilocie.
    Powodzenia.
  • #8 2150724
    k.k
    Spec od TV
    Ocena: 54
    Witam
    Może po ang.

1. Switch on mains.
    2. Press RED and BLUE key on RC simultaneously.
    3. Then quickly press (within 5 secs) V+ and P- simultaneously.
    4. Save changes by pressing OK.
    5. Exit with TV.

Pozdrawiam
  • #9 2150731
    Grzeg1972
    Poziom 11  
    zobacz na tą stronke może to co pomożehttp://www.csk.pl/~bialobrodzki/phpBB2/viewtopic.php?p=33556&highlight=&sid=4b9b636c6d91cca9aee4eb1d4f334ba7
  • #10 2153921
    segal1
    Poziom 21  
    Udało mi się wejść w tryb serwisowy .Cała tajemnica polega na tym ,że "musi" być orginalny pilot a ja takiego nie posiadalem .Pomógł mi kolega ,pożyczył mi pilota i wszedłem w tryb serwisowy i ustawiłem AGC (Tv przestał śnieżyć) i zmieniłem mu system foni z BG na MULTI .Sposób wejścia jest taki :trzeba na pilocie nacisnąć czerwony i niebieski razem i w ciągu 5s VOL+ i PRO -)Temat zakończony.Dziękuje wszystkim za pomocne informacje.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy wejścia w tryb serwisowy telewizora TEVION 7115VTS A z podwoziem 17XL.6 oraz możliwości zmiany standardu fonii. Aby wejść w tryb serwisowy, należy użyć oryginalnego pilota i w ciągu 5 sekund po włączeniu zasilania nacisnąć jednocześnie czerwony i niebieski przycisk na pilocie, a następnie VOL+ i PRO- (przycisk programów minus). W trybie serwisowym można zmienić system fonii z BG na MULTI oraz ustawić AGC, co rozwiązuje problem śnieżenia obrazu. Problem śnieżenia był związany z ustawieniem ARW i wymianą głowicy, jednak poprawa nastąpiła po maksymalnym ustawieniu niwelowania szumów w menu serwisowym. Podane metody potwierdzają, że dostęp do serwisu wymaga oryginalnego pilota, a kombinacje przycisków na pilocie i lokalnej klawiaturze nie zawsze działają.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA