logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Biała plama na ekranie telewizora Universum z 2001 roku - co może być przyczyną?

Alexandria 06 Sty 2006 18:46 885 2
REKLAMA
  • #1 2153252
    Alexandria
    Poziom 1  
    Ocena: 1
    Witam,mam taki problem.Kupiłam telewizor Universum,jest używany z 2001 roku,panoramiczny.Po wyłączeniu telewizora na środku ekranu pojawia się biała plama i znika ,za chwilke znowu się pojawia i tak kilka razy.Nawet jak telewizor wyłączę całkowicie z prądu tak się dzieje.Na telewizor dostałam gwarancje rozruchową i z powodu tej usterki odesłałam go do osoby od której go kupiłam.Powiedzieli -że naprawią i odeślą naprawiony.Jeszcze ma taka wadę że nie widać napisów na dole ekranu,widać je tylko -gorę napisów ,dół obciety.To może jakiś skladak albo cos że tak-niedopasowany?A co może być powodem że ta plama się pojawia świecąca na biało?Chciałabym sie dowiedzieć,ponieważ jeśli coś -zregenerują na chwilkę a będzie to poważny problem z kineskopem i za jakiś czas mi padnie to już będzie za pozno znowu oddac:(Proszę o radę,z góry dziękuję
  • REKLAMA
  • #2 2154110
    ssss
    Poziom 38  
    Ocena: 1824
    Witam
    Nie polecam tej marki TV to kaszlak
  • #3 2154324
    ferdeka
    Poziom 14  
    Ocena: 3
    uniwersum to taki sam kaszlak jak inne sprzęty, na oguł pod tą nazwą występują porządne marki SANIO, SZNEIDER, WIęCEJ NIE PAMIęTAM, pod taką samą nazwą w niemczech można kupić porządną kamere sony, itd. jeśli chdzi o plame to jest kłopot z układem wygaszania, jeśli chodzi o napisy nadole ekranu to telewizor został żle wyregulowany, podejrzewam że został ''podkręcony'' po to by go opchnąć, co ci będe tłumaczył kup sobie używane auto.pozdrawiam.
REKLAMA