logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć 3 niebieskie diody do komputera, by migały w rytm muzyki?

hipolito 06 Sty 2006 23:02 1065 4
REKLAMA
  • #1 2154178
    hipolito
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Witam! Jestem początkującym elektronikiem, wiec mam pytanko, mam fajne trzy niebieskie diody, i chciałem zrobić jakoś układ i podłączyc do komputera, żeby one mrugały w rytm muzyki.. da sie coś takiego zrobić? Z gory dzięki za wszystko odp! Pozdrawiam Filip!
  • REKLAMA
  • #2 2154480
    kazmod
    Poziom 21  
    Ocena: 8
    Na pewno sie da.

Kazik
  • REKLAMA
  • #3 2154634
    drumah
    Poziom 15  
    kazmod napisał:
    Na pewno sie da.

Kazik

Witaj.
    Rozwijając wypowiedź kolegi- da się, ale wydaje mi się, że dla początkującego elektronika jest to troszkę za wysokie wyzwanie.
    Jeśli jednak jesteś wystarczająco uparty proponuje zajrzeć https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic388822.html albo od razu https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic388822.html
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #4 2154699
    herrman
    Poziom 14  
    Ocena: 17
    Witam.
    A ja powie, że jest to prostsze niż by się wydawało, wystarczy zainstalować taki plugin do Winampa "DiscoLitez" i poczytać o tym trochę, jak znajde materiały "gdzieś je miałem" to załacze. Podłączas diodki do LPT, może lepiej przez tranzystory kluczujące żeby zbytnio nie obciążać portu (zależy jakie to są diody - moc świecenia), a ten plugin jż nimi posteruje. Ma duże możliwości jeśli chodzi o ustawienia.
    Pozdrawiam.

Znalazłem, zresztą ściągnąłem to kiedyś z elektrody.
    Załączniki:
    • DiscoLitez.zip (743.13 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #5 2155122
    kazmod
    Poziom 21  
    Mialem racje, wiedzialem, ze da sie zrobic.
    Kazik (mam nadzieje, ze towarzystwo lubi czasami pozartowac).
    Kazik
REKLAMA