logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Radio Gamma 3 - nie działa w nim przewijanie kasety

TYTUS... 06 Sty 2006 23:11 1563 3
REKLAMA
  • #1 2154218
    TYTUS...
    Poziom 32  
    Ocena: 144
    Witam!!! Walcze z powyższym radyjkiem gdyż nie działa w nim przewijanie kasety tzn jak przycisne klawisz od przewijania to cisza nic sie nie dzije. Natomiast jak nacisnę któryś klawisz od szukania stacji wtedy na chwilke wypchnie kasete poczym zabierze ją z powrotem i chodzi normalnie a przewijania dalej brak. Wszystko pozatym chodzi bez problemu.
    Spotkał się już ktoś z taką usterką bo ja posądzam że mam ubity któryś układzik na elektronice mecha. Niestety w posiadanym schemacie nie mam płytki z tą elektroniką albo nie umie czytać.
  • REKLAMA
  • #2 2160803
    ikar55
    Spec od car audio
    Ocena: 339
    Miałem już bardzo różnie zachowujące się mechanizmy w tym modelu spowodowane defektem ukł. scal.Nigdy nie naprawiałem modułu (chyba że był to BC875,dioda,rezystor) poprzez wymianę układów ,bo o nie trudniej niż o całą płytkę.Jest już trochę tych maneli z demobilu.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 2161522
    olecki
    Poziom 27  
    Ocena: 54
    masz mechanizm od wiadomo czego wiec podstaw elektronike i wrzuc w radio bo moze sie okazac wina mechanizmu
  • #4 2191508
    TYTUS...
    Poziom 32  
    Ocena: 144
    Na spokojnego zwalczyłem tą mechanike. Podstawiałęm 3 różne mechanizmy a elektroniki nie miałem. Po pewnym czasie nawet kaseta nie chciałą wychodzić bo coś blokowało odsunięcie się głowicy. Usterka polegałą na odkształceniu się plastiku który zwierał rdzeń cewki i blokował ten mechanizm.
REKLAMA