logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zdjąć sim-locka z Panasonic GD 67 za darmo?

all_tel 23 Kwi 2003 22:20 4204 33
Najlepsze odpowiedzi LABEL_AI_GENERATED

Czy da się za darmo zdjąć sim-locka z Panasonic GD67 i jakiego programu użyć?

Da się to zrobić darmowym SPUNLOCKiem: telefon ma być wyłączony, bez karty SIM, podłączony kablem do portu COM1, potem w programie wybierasz COM1, klikasz „Read GD67/68 codes” i na chwilę wciskasz przycisk zasilania [#2553117] Program odczyta IMEI i kody, w tym NCK, a następnie w telefonie wpisujesz 746, dwa razy MENU, wchodzisz w sieć i podajesz cały 16-cyfrowy kod [#2553117] Po zatwierdzeniu pojawia się „BLOKADA WYŁĄCZONA” [#2553117] Nie warto iść w wariant z flashowaniem i „Unlock”, bo użytkownicy raportowali komunikaty „BAD CRC” / „SYSTEM ERROR”, a nawet uwalenie telefonu [#200707] [#198724]
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA
  • #1 196054
    all_tel
    Poziom 25  
    Ocena: 65
    czym sim -locka . jesli jest jakis program za free?
    pozdrawiam
    piotr
  • REKLAMA
  • #3 196198
    all_tel
    Poziom 25  
    dzieki"golo"za link. jutro bede meczyl fona moze sie nie uwali :D
    pozdrowienia piotr
  • #4 196289
    irc
    Poziom 18  
    Ocena: 19
    Zobacz też na www.axnet.pl w dziale soft mają coś 8) Napisz tylko czy działa :D
  • REKLAMA
  • #5 196755
    all_tel
    Poziom 25  
    witam wszystkich
    dzis sprawdzale ten soft ze strony http://www.movilgroup.com/software.htm i www.axnet.pl sa te same programy . jak wcisnie sie "Unlock" telefonik wchodzi w "test mode" i program pokazuje ze sim-lock zdjety . ale tylko chyba w kompie tak jest bo fon nadal ma locka :cry: wedlug instrukcji trzeba
    1. Load data
    2. Flash phone
    3. Press "Unlock" button
    Ale nie wiem czy bedzie polski jezyk i czy nie uwali fona . moze kos juz tak robil ?
    pozdrawiam
    piotr
  • REKLAMA
  • #6 197829
    golo
    Poziom 16  
    Ocena: 7
    Mimo wszystko nie zaryzykowal bym na twoim miejscu,juz chyba lepiej odżałować ok 50zł i w sieci za tyle loga ci przeliczą niż póżniej męczyć sie
    wiele godzin i szukać flasha z pl albo uwalić telefon.
    Pozdrawiam.
  • #7 197837
    all_tel
    Poziom 25  
    i tak wlasniie zrobie bo panasonica latwo uwalic . ale nie wiem gdzie robia to po logach , moze ktos wie ?
    pozdrawiam
    piotr
  • #8 197853
    golo
    Poziom 16  
    tu masz nr GG do gościa który robi po logach :3641885
  • #9 197909
    all_tel
    Poziom 25  
    dzieki "golo" !!juz u miego robilem Sagema
    pozdrawiam
    piotr
  • #10 197941
    dziur
    Poziom 32  
    Ocena: 8
    trzeba flashnąc i dopiero unlock
  • #11 197958
    all_tel
    Poziom 25  
    "dziur" - wiem ale nie wiem czy tem flash na polskie menu i czy nie uwali fona ? a moze robiles juz tym programem?
    pozdrawiam
    piotr
  • #12 197962
    dziur
    Poziom 32  
    Marmat - puknij do niego, napisz ze ode mnie. cos ci wysłałem na priv
  • #13 197984
    all_tel
    Poziom 25  
    dzieki "dziur"
    pozdrawiam
    piotr
  • #14 198724
    tomas;
    Poziom 11  
    Wlasnie uwalilem takiego fona tym progsem od Spunlocka
    Poszukuje Nowe Winmodo oraz flesza z polskim langiem do GD67

z gory dzieki;
  • #15 198741
    dziur
    Poziom 32  
    napisz do marmata, on to robił, nie wiem czym flashował ale zrobił i hula. Apropo skoro szukasz winmodo to zyje? komunikuje sie z kompem? czy nie tak jak uwalony GD96?
  • #16 198756
    tomas;
    Poziom 11  
    Na szczescie komunikuje sie z kompem.
    Jezeli boot nie jest uszkodzony to da sie go postawic.
    p.s. mozna jakis namiar do kolegi @marmata

dzieki tomas;
  • #17 198763
    dziur
    Poziom 32  
    poszukaj w uzytkownicy, jest z Ostrowca
  • #18 199552
    all_tel
    Poziom 25  
    kolega "marmata " nie ma zadnego programu do tego fona , a juz myslalem ze bedzie po sprawie .wiec temat nadal aktulalny.

pozdrawiam
    piotr
  • #20 199640
    all_tel
    Poziom 25  
    WinModo z obsluga GD67 i GD87 jest na tej stronie http://www.movilgroup.com/software.htm i rozpakowuje sie normalnie .ale nie wiem czy bedzie dzialal i czy ma polskie menu ?
    pozdrawiam
    piotr
  • REKLAMA
  • #21 199648
    tomas;
    Poziom 11  
    Jezeli mozesz to podeslij mi na prv (tomkomp@poczta.fm) te pliki spakowane przez siebie np. winrarem 3.0 .To przetestuje u siebie i dam znac.
  • #22 200707
    lafa
    Poziom 23  
    Ocena: 2
    win modo zarowno dla gd67 jak i 87 smiga bez problemu apropo programiku do 67 od locka nie robi nic poza tym ze zabiera czas i nerwy :)po flashowaniu i kliknieciu unlock (zalezy jaka wersja programu 1 czy 5) dla 1 pojawia sie juz po wgraniu flasha BAD CRC :( a dla 5 po kliknieciu unlock SYSTEM ERROR ja dalem sobie rade w obydwu sytuacjach dzieki winmodo no i flashu do gd67 BOOT+MAIN i wszystko wraca do normy tyle tylko ze lock tak jak byl tak jest :( w nawiasie moge dodac EEPROM LOCKED i wszystko jasne... powodzenia przy zmaganiach :)
  • #23 200856
    tomas;
    Poziom 11  
    witaj
    U mnie podczas fleszowania GD67 pod WinModo wyskakuje komunikat:
    "Downloda Failed" a na fonie "Error CRC"
    Chba mam walnietego flesza. Mozesz poratowac na tomkomp(_at_)poczta.fm
    dzieki;
  • #24 230705
    maverickmj
    Poziom 11  
    Witam chlopaki :) Czy orientujecie sie moze, czy sa jakies programy do tego telefonu, pozwalajace wgrywac melodyjki i loga ? Kupilem kabelek za 45 zl. i lezy bezuzytecznie :( Przeszukalem chyba caly internet i nie znalazlem zadnych tego typu programow do zarzadzania telefonem :( Sa tylko same programy do sciagania lock'ow, ale to mnie nie interesuje :( Mysle ze jest to za nowy telefon zeby juz cos wyszlo do zabawy nim, ale jesli ktos z was posiada jakies info, to prosze o odpowiedz.
  • #25 1257910
    xerx
    Poziom 12  
    Ocena: 29
    Ma ktos polaka do tego modelu??
  • #26 2326047
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2091
    Ja też potrzebuję pl do tego modelu jak ktoś ma proszę sie podzielić :D
    pozdr
  • #27 2539046
    miro222
    Poziom 11  
    Temat języka pl do tego modelu został prawdopodobnie rozwiązany kilka tematów dalej przy wpisie w wyszukiwarkę gd 67.
  • #28 2553117
    miro222
    Poziom 11  
    Może kogoś zainteresuje temat podjęty ponad 2 lata temu a mianowicie zdjęcie simlocka w gd67 otóż osobiście sprawdziłem na kilku egzemplarzach program SPUNLOCK (all CraCKed by INtECiTy spunlock panasonic crap) działa bezproblemowo.
    Podłaczamy wyłączony i bez karty sim telefon kablem do portu COM 1. Wybieramy w programie COM1 (na innym nie działa). Klikamy "Read GD67/68 codes". i w tym samym momencie wciskamy na krótko przycisk wyłącznika telefonu (jeśli nam się nie uda za pierwszym razem powtarzamy procedure od kliknięcia read...) Program odczyta imei i kilka kodów z telefonu, a między innymi kod NCK (ostatni). Gdy juz mamy ten kod odłączamy telefon od komputera i na włączonym telefonie (może być bez karty) wpisujemy z klawiatury 746 i 2x menu. Telefon wchodzi w tryb wpisywania nck (drugie menu "Sieć"). Wpisujemy CAŁY 16-cyfrowy kod i zatwierdzamy w tym momencie zobaczymy napis BLOKADA WYŁĄCZONA.

Dodano po 6 [minuty]:

Może kogoś zainteresuje temat podjęty ponad 2 lata temu a mianowicie zdjęcie simlocka w gd67 otóż osobiście sprawdziłem na kilku egzemplarzach program SPUNLOCK (all CraCKed by INtECiTy spunlock panasonic crap) działa bezproblemowo.
    Podłaczamy wyłączony i bez karty sim telefon kablem do portu COM 1. Wybieramy w programie COM1 (na innym nie działa). Klikamy "Read GD67/68 codes". i w tym samym momencie wciskamy na krótko przycisk wyłącznika telefonu (jeśli nam się nie uda za pierwszym razem powtarzamy procedure od kliknięcia read...) Program odczyta imei i kilka kodów z telefonu, a między innymi kod NCK (ostatni). Gdy juz mamy ten kod odłączamy telefon od komputera i na włączonym telefonie (może być bez karty) wpisujemy z klawiatury 746 i 2x menu. Telefon wchodzi w tryb wpisywania nck (drugie menu "Sieć"). Wpisujemy CAŁY 16-cyfrowy kod i zatwierdzamy w tym momencie zobaczymy napis BLOKADA WYŁĄCZONA.
  • #29 2807384
    mapigerman
    Poziom 16  
    Witam,

Mam problem z tym dziadowskim fonem... Wedlug powyzszego opisu zczytuje PRAWIE wszystkie kody... No wlasnie nie zczytuje tylko kodu NCK... Spotkal sie ktos juz z tym???
    W fonie jest 27 wersja softu...

Pozdrawiam...
  • #30 2850609
    zbyhol
    Poziom 18  
    Ocena: 13
    Widze, że temat nie zamknięty jeszcze. Mam właśnie ten telefon bez polskiego jezyka i moje pytanie jest następujące:

Czy nie ma znaczenia jaką wersję języka sie wgrywa? Czy też musi być odpowiednia do softu?

Mam wersje 29 i 33. Niestety nie wiem jaki mam soft. Jak to sprawdzić. Na panasonicach nie znam sie w ogóle.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy zdjęcia sim-locka z telefonu Panasonic GD67 za darmo. Użytkownicy wskazują na dostępność darmowego oprogramowania, m.in. ze stron movilgroup.com i axnet.pl, jednak programy te często nie skutkują faktycznym zdjęciem blokady, a jedynie pokazują status w trybie testowym. Konieczne jest wykonanie flashowania telefonu (wgranie nowego oprogramowania) przed próbą odblokowania, jednak flashowanie niesie ryzyko uszkodzenia urządzenia, zwłaszcza bez polskiej wersji językowej oprogramowania. Wskazano, że lepszym rozwiązaniem jest skorzystanie z usług serwisów wykonujących odblokowanie po logach za opłatą około 50 zł. W dyskusji pojawiły się programy WinModo i SPUNLOCK, z których WinModo umożliwia komunikację z telefonem i flashowanie, ale nie usuwa sim-locka (EEPROM pozostaje zablokowany). SPUNLOCK pozwala odczytać kody, w tym NCK, które można ręcznie wpisać w telefonie, co skutkuje zdjęciem blokady. Wymagana jest jednak odpowiednia wersja softu i ostrożność przy flashowaniu. Poruszono także temat polskiej wersji językowej oprogramowania i panelu telefonu, a także problemów z rozpakowaniem plików i kompatybilnością wersji softu z LP (językiem). Podsumowując, darmowe programy do zdjęcia sim-locka z Panasonic GD67 są ograniczone i ryzykowne, a skuteczne odblokowanie wymaga flashowania lub skorzystania z płatnych usług serwisowych.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA