logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jakie programy do obliczania objętości obudów głośników 5.1 polecacie?

BARNI_GDYNIA 08 Sty 2006 14:34 3125 5
REKLAMA
  • #1 2159187
    BARNI_GDYNIA
    Poziom 19  
    Ocena: 22
    witam ! jak w temacie jakich uzywacie programów do liczenia obudów pod głosniki ? mam w planach budowe zestawu 5.1 i zbieram narazie materiały i ten program to miedzy innymi jeden z materiałów jaki mi potrzebny , i przedewszystkim z kad moge pobrac ten program badz programy ? trudne jest liczenie w tych programach ? za odpowiedzi z góry dziekuje i pozdrawiam :)
  • REKLAMA
  • #2 2159315
    krystian_28
    Poziom 14  
    Ocena: 5
    winisd. wpisz w google.pl "winisd free download" i znajdzie ci mase instalek.
  • REKLAMA
  • #3 2159365
    elektryk
    Poziom 42  
    Ocena: 241
    Objętość to się liczy z wymiarów fizycznych, a program z reguły jako wynik działania generuje charakterystyki określonej kolumny i to projektant określa czy są dobre czy złe. Program sam nie oceni czy projekt jest poprawny, to musi zrobić człowiek.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 2161271
    BARNI_GDYNIA
    Poziom 19  
    Ocena: 22
    witam pobrałem ten program z podanego wyzej linka ale teraz mam inny problem :P moze jestem kretynem ale nie mam zielonego pojecia jak sie tym obsługiwac wersja jest oczywiscie po angielsku troche tym jezykiem sie posługuje ale nie angielskim tak zwanym technicznym :/ jezyk sobie na tym mozna połamac :/ ma ktos do tego ustrojstwa spolszczenie ? albo jakis program polskiej produkcji? o co w nim wogule chodzi mam wpisac do niego herze tak ? i on mi wiliczy litraz obudowy np. do subufera czy jak ? bo juz nie rozumiem zalezy mi na tym zeby zbudowac subufer i z tego co sie orientuje to musze wyliczyc obudowe znaczy ja zestroic tak to sie fachowo nazywa i co mam poprostu w odpowiednia rubryke wpisac herze a ten program pokaze mi litraz ? czy na odwrut ? prosze o jakies rady bo jestem zielony w dziale akustyka wogule o tym pojecia nie mam przepraszam ze stwarzam problem ale zalezy mi na tym zeby to zrobic
REKLAMA