logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Schemat wzmacniacza Elektronika WST-351 - podłączenie potencjometrów i gniazd

Michaś 08 Sty 2006 18:55 3470 1
REKLAMA
  • #1 2160200
    Michaś
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Szukam schematu wzmaka Elektronika wst-351 albo kogos kto taki ma, dostałem go od kumpla za friko i mam z nim mały problem bo środku są poobcinane i powyrywane prawie wszystkie kable, siedziałem chyba z pół dnia i kombinowałem jak co podłączyć, wiem juz mniej wiecej jak podłączyć końcówy mocy i zasilanie do płytek ,ale największy problem mam z podłączeniem potencjometrów do przedwzmacniacza i podłaczeniem gniazd wejsciowych na radio,magnetofon i gramofony. Wzmak jest na końcówkach 2n3055 i ma moc 2x35W. Jeśli ktoś ma taki wzmak albo jakiś schemat do niego to prosze o kontakt. Moge porobić fotki poszczególnych elementów jak ktoś będzie cos wiedział.
  • REKLAMA
  • #2 2172909
    Michaś
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Może ktos coś skojaży jak dożuce pare fotek i napisze dokładniej z jakich elementów składa sie cały wzmacniacz.

Koncówka mocy: na tranzystorach 2xBC413b, BC393, BD135, BD139, BD140, 2x2n3055, z tego co pisze na obudowie to moc 2x35W
    W przedwzmacniaczu siedzą 3xBC413 na strone
    Wzmacniacz ma 4 wejścia na: radio,magnetofon,gramofon piezo i elektromagnetyczny
    Ma 4 petencjometry suwakowe: tony niskie,wysokie,balans, wzmocnienie
    Ma filtr na 8 KHz i 70 Hz, kontur i mono
    2 wskaźniki wysterowania
    Zasilanie 32V

Kolega poprawi tę wyjątkowo niechlujną pisownię, czy mam temat umieścić w koszu?
    3.1.13. (10.9, 15) Zabronione jest publikowanie wpisów naruszających zasady pisowni języka polskiego, niedbałych i niezrozumiałych.
    (dj-MatyAS)
    Załączniki:
    • Schemat wzmacniacza Elektronika WST-351 - podłączenie potencjometrów i gniazd Zdjęcie(7).jpg (76.44 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Schemat wzmacniacza Elektronika WST-351 - podłączenie potencjometrów i gniazd Kopia (1) Zdjęcie(6).jpg (70.85 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Schemat wzmacniacza Elektronika WST-351 - podłączenie potencjometrów i gniazd Kopia (1) Zdjęcie(5).jpg (102.17 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
REKLAMA