logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sterowniki do Motorola E398 pod Windows 98 – gdzie znaleźć i jak zainstalować?

koks3c 08 Sty 2006 21:37 1197 5
REKLAMA
  • #1 2160849
    koks3c
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Witam wszystkich.
    Mam taką oto prośbę:
    Potrzebuję sterowniki do motorolki E398, dodam ze pracuje na win.98 i tu jest ten problem.
    Dostałem płytke razem z telem i nie chce mi wyszukać sterów do tego tela.
    Pojawia się w manadżer urządzeń jako nieznane urządzenie, a dobrze by było jak by mi ktoś podesłał w jakiś sposób te sterowniki.
    POzdrawiam
    Czekam na odpowiedz
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 2162752
    FranekDolas
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 69
    Zapomnij o pracy z E398 na Win98... Motorola nie daje sterów ppod ten OS.Może istnieje jakiś karkołomny sposób na połączenie ale ja go nie znam.To właśnie brak sterów 2 lata temu zmusił mnie do zakupu XP Pro
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 2167831
    krzysiek151
    Poziom 12  
    P2KTools polecam...po instalacji tego programu w jego katalogu jest takie coś jak drv czyli sterowniki...niewiem dokładnie jak to wygląda pod 98...
  • #6 2368656
    zbok
    Poziom 14  
    Ocena: 6
    Witam.
    Mialem podobny problem z Motorola V635. Po pierwsze jaka masz wersje Windowsa? poniewaz jezeli masz zwyklego Win98 to nic nie poradzisz musisz zainstalowac sobie albo Win98 SE (wydanie drugie - Second Edition SE) albo nowszego.
    Jezeli masz odpowiedniego Windowsa to wejdz w telefonie w USTAWIENIA > POLACZENIE > USTAWIENIA USB i ustaw tam POLACZENIE DANE/FAX, poniewaz w ustawieniu KARTA PAMIECI tel dzial wtedy jako pendrive ale tycz sie to tylko nowszych Windowsow poniewaz Win98 nie obsluguje tej funkcji. Pozatym po podlaczeniu telefonu do kompa Windows powinien Ci go wykryc jako MOTOROLA USB MODEM a nie jako NIEZNANE URZADZENIE. W moim przypadku nie wiem dokladnie co ale mialem cos skopanego z Windowsem i dopiero po formacie i ponownej instalacji Win98SE wszystko dziala poprawnie.
    Pozdrawiam
REKLAMA