logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dlaczego pralka Ardo TL600 nie pobiera wody po włączeniu?

mirkotv 08 Sty 2006 23:22 2864 5
REKLAMA
  • #1 2161319
    mirkotv
    Poziom 15  
    Ocena: 3
    Witam! Opis jak w temacie.Po załączeniu pali kontrolka załączenia ,ale nic sie dalej nie dzieje.Normalnie automatycznie pobierała wode,zgodnie z załączonym programem.Nie jestem serwisantemAGD,tylko RTV.Prosze o sugestie dotyczące naprawy.Zgóry dzięki!Pozdrawiam!
  • REKLAMA
  • #2 2161365
    axxx
    Specjalista AGD
    Ocena: 1708
    Do sprawdzenia blokada klapy.
  • REKLAMA
  • #3 2161476
    PBK
    Specjalista AGD
    Ocena: 459
    dokładnie sprawdź blokade klapy
    potem sprawdź elektrozawór czy cewka sie nie spaliła czy otwiera zaworek czy idzie do niej napiecie 230v i oczysc w nim sitko umiejscowione w gwincie weża zasilającego
    potem możesz sprawdzić hydrostat najlepiej przeczyścic wezyk i spróbowac dmuchnać w sam hydrostat powinien charakterystycznie pykać
    a na koniec sprawdź filtr przeciwzakłuceniowy
    no i czy został odkręcony kranik z wodą

pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 2220503
    cezar111
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Witam
    Sprawdź sam kranik doprowadzający wodę do pralki.
    Ja miałem taki przypadek u siebie w domu. Problem polegał na tym, że ukręciło się pokrętło, nie wiem jaka była tego przyczyna ale najprawdopodobniej kiczowaty zawór ( wymieniłem na nowy i wszystko gra :) )
  • REKLAMA
  • #5 2223539
    eeban
    Specjalista AGD
    Ocena: 1494
    blokada ! to od niej trzeba zacząć,
  • #6 2318725
    mirkotv
    Poziom 15  
    Ocena: 3
    witam i dziękuję wszystkim,którzy odpowiedzieli.Wszyscy mieli rację .Powodem głównym była blokada klapy.Naprawiłem i pralka działa bez pudła!Dzięki jeszcze raz!
REKLAMA