logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zdjąć blokadę regionalną w DVD PHILIPS PET 710 z USA?

mirkust 09 Sty 2006 10:20 2841 6
REKLAMA
  • #1 2161922
    mirkust
    Poziom 12  
    Ocena: 8
    Przenośny odtwarzacz PHILIPS`a przywieziony ze stanów. Jak zdjąc blokadę regionalną???
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2167322
    salmon
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 262
    Dwa opisy - nie wczytywałem się - nie wiem, czy się różnią, nie sprawdzałem (nie mam na czym), ale może zadziała:

Pierwszy:

1.Switch on player
    2.Open tray door
    3.Press setup on the remote
    4.Select preferences
    5.Pres 2,5,2,3,1,5
    6.Press LEFT arrow
    7.Press DOWN arrow
    8.Press 0 for multi region
    9.Press setup to exit

Drugi:
    How to convert Philips PET 700 or Phillips 710 portable DVD to Multi-region (region free)

Philips PET700 and PET 710 are shipped from factory as region 2 DVD player, if you put a US or Asia DVD inside the machine, it will refuse to play and display "Wrong Region" on the screen. However you can change Philips PET700 and PET 710 to a multi-region player with the remote control.

1. Switch player on and Open the tray door
    2. Press SETUP button on the remote control, the setup
    menu will be shown on the screen
    3. Highlight the PREFERENCES, then press ENTER button
    4. Press buttons 2, 5, 2, 3, 1, 5, LEFT, DOWN
    5. "Region Code: 2" will be displayed on the screen
    6. Press "0" to set the player to region free (or
    press the related number for the region you want)
    7. Press SETUP to exit

Powodzenia
  • REKLAMA
  • #3 2167991
    mirkust
    Poziom 12  
    Dzieki, jutro dam znac czy działa.
  • #4 2169211
    mirkust
    Poziom 12  
    Drugi sposób jest skuteczny. Dzieki, temat zamknięty.
  • REKLAMA
  • #5 8939772
    Wróblewski
    Poziom 15  
    Ocena: 27
    Jaką procedurę należy zastosować przy PETT21D by usunąć blokadę regionalną. Pozdrówko
    Mirek
  • REKLAMA

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji omówiono sposób zdjęcia blokady regionalnej w przenośnym odtwarzaczu DVD Philips PET 710 sprowadzonym ze Stanów Zjednoczonych. Urządzenie fabrycznie jest ustawione na region 2, co powoduje wyświetlanie komunikatu "Wrong Region" przy próbie odtwarzania płyt z innych regionów. Zaproponowano procedurę zmiany na multi-region (region free) za pomocą pilota: włączenie odtwarzacza, otwarcie tacki, wejście do menu setup, wybranie preferencji, a następnie wprowadzenie sekwencji przycisków 2,5,2,3,1,5, strzałka w lewo, strzałka w dół oraz 0 dla multi-region. Metoda ta została potwierdzona jako skuteczna. W dalszej części dyskusji pojawiły się pytania o usunięcie blokady regionalnej w modelu PETT21D oraz odnośniki do serwisowych instrukcji i stron internetowych z dokładniejszymi opisami modyfikacji dla modeli Philips PET 721 i PET 721D.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA