logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Visual Studio 6: Jak dodać i wypełnić listy w kontrolkach COMBOBOX?

denooky 09 Sty 2006 12:05 2485 4
REKLAMA
  • #1 2162204
    denooky
    Poziom 20  
    Ocena: 26
    Witam!
    Probuje zrobic okno dialogowe, tak naprawde to jest narysowac i dolaczyc do projektu jako zasob. W oknie tym planuje miec pare kontrolek COMBOBOX, ale po skompilowaniu i uruchomieniu nie rozwijaja im sie listy. Tak samo nie potrafie sobie poradzic z uzupelnieniem listy juz na poziomie "rysowania" okienka, tzn w Combo Box Properties -> Data. Bylbym wdzieczny za jakakolwiek pomoc w tej kwestii, z gory dziekuje :)
  • REKLAMA
  • #2 2165387
    miodek
    Poziom 15  
    Ocena: 10
    Uaktywniasz:
    Combo Box Properties -> Data
    następnie wpisujesz wartości poszczególnych elementów rozdzielając je ctrl+enter. Czy o to chodziło?

powodzenia
  • REKLAMA
  • #3 2166507
    denooky
    Poziom 20  
    Po prostu wpisuje nazwe? Bo w zaden sposob nie moge zmusic COMBOBOX`a po uruchomieniu do tego zeby rozwinela mu sie jakakolwiek lista, samych elementow ktore wpisywalem tez nie posiada, bo wiadomo, moznaby wybrac cos np strzalkami na klawiaturze, czy rolka po zaznaczeniu comboboxa. W czym moze tkwic problem?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 2167649
    Samuraj
    Poziom 35  
    Ocena: 618
    Miałem kiedyś podobny problem.
    Najgorsze ze jak go rozwiązałem a po czasie znowu wykorzystałem Combo to już nie pamiętałem jak to było :))
    Dlatego porobiłem sobie takie małe toturiale.
    Typowe elementy, Liste, drzewko, Combo, menu itp.
    Co do Combo w trybie edycji najedz na strzałkę do rozwijania i ustaw wielkość jaka ma być maksymalna.
    Dla ułatwienia służę toturiałem :))
    Załączniki:
    • CComboBox_Tutorial.zip (34.77 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #5 2168199
    denooky
    Poziom 20  
    Wielkie dzieki! Chyba tylko przez przypadek bym to wymyslil... Pozdrawiam!
REKLAMA